Hlavní obsah

Lampard pasoval Mendyho na novou brankářskou jedničkou Chelsea

Přestože v dresu Chelsea odchytal dosud jen dva zápasy, dostal senegalský gólman Édouard Mendy v úterním utkání fotbalové Ligy mistrů se Sevillou (0:0) překvapivě přednost před dosavadní španělskou brankářskou jedničkou Kepou Arrizabalagou. Nejdražší gólman historie zůstal na lavičce stejně jako na druhé straně český reprezentant Tomáš Vaclík.

Sestřih zápasu Ligy mistrů Chelsea - SevillaVideo: O2 TV Sport

 
Článek

Osmadvacetiletý Senegalec novou roli zvládl a po zápase ho pochválil i trenéra Chelsea Frank Lampard. "V tuto chvíli je Edouard brankářskou jedničkou Chelsea, ale to neznamená, že jí bude do konce sezony. Přesto dnes prokázal nepochybně svou kvalitu," řekl Lampard BBC.

Mendy, který přišel do londýnského klubu na konci září z Rennes, se blýskl především v 18. minutě. Hlavičku Nemanji Gudelje tečoval obránce Chelsea Kurt Zouma do jeho protipohybu, přesto dokázal konečky prstů vyškrábnout míč mimo bránu.

"Způsob, jakým chytal, byl výborný. Ve třech zápasech v Chelsea dostal jediný gól, teď vychytal druhé čisté konto. Jsem velmi šťastný z toho, jak se mu po příchodu do klubu daří," doplnil Lampard, pod jehož vedením Chelsea poprvé uhrála bezgólovou remízu.

Kouč "Blues" poukázal na to, že se Mendy dokázal srovnat nejen s novým prostředím, ale i s tím, že byl od konce srpna do konce září zraněný. Vedle zápasu se Sevillou vychytal čisté konto i v anglické lize proti Crystal Palace (4:0) a jediný gól obdržel v duelu Ligového poháru na hřišti Tottenhamu, kde Chelsea remizovala 1:1 a po penaltovém rozstřelu vypadla.

Foto: Toby Melville, ČTK/AP

Timo Werner z Chelsea v souboji s Marcosem Acunaou ze Sevilly

Kepa ještě dostane šanci

Mendy tak převzal roli jedničky od šestadvacetiletého španělského reprezentanta Arrizabalagy, který před sezonou 2018/19 přišel do klubu z Bilbaa za 71 milionů liber (2,1 miliardy korun), což je nejvyšší suma v historii vydaná za brankáře.

V předchozím ročníku anglické ligy však měl nejhorší úspěšnost zákroků ze všech brankářů a stejně je na tom i v tom současném. "Nikde není psáno, že se Kepa nemůže stát znovu jedničkou. Dostane šanci, aby se o svou pozici popral," uvedl Lampard.

Kouč Chelsea prohlásil, že remízu s úřadujícím vítězem Evropské ligy bere. "Ano, je velký problém, že jsme nedali gól. Sevilla je ale špičkový tým. Podle mě je to jeden z aspirantů na vítězství v celé soutěži, takže se nakonec může získaný bod ukázat jako velmi cenný," dodal Lampard.

Chelsea, která příští týden pojede na hřiště Krasnodaru, je na tom v tabulce skupiny E stejně jako zbylé tři týmy. Ruský klub totiž remizoval 1:1 v Rennes. A právě na svůj bývalý tým narazí Mendy za dva týdny na hřišti Chelsea.

Stanice O2 TV Sport a O2 TV Fotbal nabídnou všechny středeční duely z Ligy mistrů v přímých přenosech. Divák si díky multidimenzi může vybrat, jaký přenos chce sledovat. Moderátor Petr Svěcený přivítá ve studiu trenéra Františka Straku a také bývalého reprezentanta Tomáše Ujfalušiho. Po skončení zápasů následují tradičně sestřihy ze všech zápasů a ohlasy ve studiu.

Reklama

Související témata: