Hlavní obsah

Agüero ukončil po 230 dnech své nejdelší čekání na gól v kariéře

Manchester

Fotbalisté Manchesteru City, po Bayernu Mnichov druzí největší favorité na triumf v Lize mistrů, vstoupili do nového ročníku výhrou 3:1 nad FC Porto. Čtyřicátým gólem v soutěži jim k tomu pomohl argentinský útočník Sergio Agüero, který tím po 230 dnech ukončil své nejdelší čekání v kariéře na gól.

Foto: Michael Regan, Reuters

Argentinský fotbalista Manchesteru City Sergio Agüero během utkání

Článek

Sestřih zápasu Ligy mistrů Real Madrid - Šachtar

Sestřih zápasu Ligy mistrů Bayern Mnichov - Atlético Madrid

Sestřih zápasu Ligy mistrů Lazio - Dortmund

Sestřih zápasu Ligy mistrů Dynamo Kyjev - Juventus

Sestřih zápasu Ligy mistrů Chelsea - Sevilla

Do své desáté sezony v soutěži v řadě sice nevstoupili "Citizens" dobře, protože už ve 14. minutě jim dal gól Luis Diaz, o šest minut později se ale z penalty za faul na kapitána Manchesteru Raheema Sterlinga trefil dvaatřicetiletý Argentinec, který se po tříměsíčním zranění kolene vrátil na hřiště teprve v sobotním duelu anglické ligy s Arsenalem (1:0).

"Vyrovnávací gól byl moc důležitý, vrátil nás do hry. Jsem rád, že je Sergio po zranění zpátky," řekl BT Sport trenér Manchesteru Pep Guardiola.

Radost mu udělal i další navrátilec do sestavy Ilkay Gündogan, který v 65. minutě překlopil vedení na stranu Citizens parádní střelou z přímého kopu. V polovině září se totiž německý záložník nakazil koronavirem a na hřiště se stejně jako Agüero vrátil až v zápase s Arsenalem.

"Chtěl jsem Ilkaye (Gündogana) střídat, ale jsem rád, že k tomu nedošlo a mohl dát ten neuvěřitelný gól. Podtrhl tak náš dobrý výkon ve druhém poločase. Výhra je pro nás důležitá," podotkl španělský trenér Manchesteru.

Příští týden čeká Citizens zápas v Marseille, které ve středu prohrálo 0:1 na hřišti Olympiakosu Pireus. S francouzským soupeřem se utkají poprvé od čtvrtfinále minulého ročníku, který se dohrával v srpnu v Lisabonu. Manchester v něm překvapivě podlehl Lyonu 1:3 a Guardiola by byl rád, aby jeho svěřenci právě v Marseille výpadek odčinili. "Jedeme do Francie vyhrát a na zápas s Lyonem zapomenout," dodal Guardiola.

Reklama

Související témata: