Hlavní obsah

Tottenham chce přispět k italskému pohřbu, Raúl má zase na mušce své Španěly

LONDÝN

Další dva týmy rozrazí ve středu večer brány čtvrtfinále Ligy mistrů. AC Milán sice vede Serii A, Tottenhamu však doma podlehl a v Londýně bude v odvetě (20:45, ČT4) odvracet reálnou hrozbu vyřazení. Pomáhat by mu v tom měl i Marek Jankulovski. Hodně vyrovnaný může být duel Schalke s Valencií (20:45, Nova Sport), ve Španělsku se soupeři rozešli s remízou 1:1. Oba středeční zápasy můžete v on-line reportážích sledovat na Sport.cz.

Foto: Stefano Rellandini, Reuters

Zlatan Ibrahimovic z AC Milán (uprostřed) se snaží prosadit přes Vedrana Corluku z Tottenhamu.

Článek

Hotový pohřeb. Italský. V úterý dohrál AS Řím, takže se přidal k Juventusu, Neapoli, Palermu a Sampdorii. AC Milán si přivezl na Tottenham porážku 0:1 z domácího zápasu, stejně jako si ji za týden poveze Inter do Mnichova na Bayern. Zdá se, že po osmifinále Ligy mistrů nezůstane v pohárové Evropě ani jeden italský zástupce...

Kohouti pochopitelně nejsou proti. Při svojí premiéře v Lize mistrů je Tottenham příjemným překvapením soutěže a má o jeden velký motiv navíc. Finále se letos bude hrát ve Wembley, tedy jen kousíček od White Hart Lane. Arsenal už na „domácí“ finále nedosáhne, Tottenham by ještě mohl.

Kohouti se těší na návrat zázračného Balea

„Je v našich silách, abychom AC Milán ještě víc ranili. Určitě budeme hrát ofenzivně, příležitost dostane Aaron Lennon a s největší pravděpodobností už i Gareth Bale,“ varoval soupeře kouč Harry Redknapp. „Gareth nám v minulých týdnech moc chyběl. Když se teď o víkendu proti Wolverhamptonu vrátil do sestavy, hodil si míč vedle čáry a začal za ním utíkat, bylo to tak úžasné, že vystrašil lidi na smrt,“ chválí Redknapp svůj klenot.

Italové přiletěli bez potrestaného hříšníka Gattusa, v jejich sestavě by naopak neměl chybět český internacionál Marek Jankulovski. „Zatímco Tottenhamu první zápas vyšel, my byli hrozní. Ale ještě máme před sebou 90 minut, rozhodně nic nevzdáváme! Chceme Ligu mistrů vyhrát. To je náš cíl, za nímž půjdeme,“ dušuje se milánský kanonýr Zlatan Ibrahimovic.

Raúl González (v modrém) střílí gól Valencii.foto: Reuters/Heino Kalis

Rekordman svým krajanům zavařil

Ústřední postavou druhé dvojice je Raúl. Španělský útočník se poprvé od svého letního přestupu z Realu Madrid představil ve svojí domovině - a hned svým gólem ve Valencii stanovil konečný výsledek na 1:1. Byla to navíc jeho již 71. trefa v evropských pohárech, což je absolutní rekord.

„Bylo hodně zvláštní vidět v hledišti všechny kamarády a známé... Ten gól věnuji všem, kdo mě doma přivítali s otevřenou náručí. Byla to důležitá trefa, šance teď zůstávají otevřené 50 na 50,“ myslí si Raúl. Před krajany se dál má na velkém pozoru. „Venku je Valencie ještě nebezpečnější než doma. Důležité je, abychom se ujali vedení. S Realem jsem Ligu mistrů vyhrál třikrát a doufám, že to ještě někdy zažiji,“ troufá si Raúl.

„Všechno podřídíme tomu, abychom v Německu zvítězili. Rozhodně máme na to, aby se nám to podařilo. Je mi líto, ale pro Raúla to možná bude poslední zápas v Lize mistrů,“ netrpí sentimentem Juan Mata, útočník Valencie.

Středeční program osmifinále Ligy mistrů (od 20:45)
Schalke - Valencia (Nova Sport, on-line na Sport.cz), rozhodčí Eriksson (Švéd.), první zápas 1:1.
Tottenham - AC Milán (ČT4, on-line na Sport.cz), rozhodčí De Bleeckere (Belg.), první zápas 1:0.

Reklama

Související témata: