Hlavní obsah

Inter v přestřelce porazil Bayern, postupuje také Manchester United

PRAHA

Fotbalisté Interu Milán prohrávali v odvetě osmifinále Ligy mistrů na půdě Bayernu Mnichov 1:2, přesto nakonec dokázali zvítězit 3:2 a přes bavorský tým postoupit do čtvrtfinále soutěže. Vítěznou branku vstřelil v 88. minutě Panděv. Mezi posledními osmi týmy Champions League je také Manchester United, který zvítězil na domácím stadiónu nad Olympique Marseille 2:1. Obě branky zařídil Hernandéz.

Foto: Michael Dalder, Reuters

Esteban Cambiasso (vlevo) se raduje se svými spoluhráči z Interu Milán z postupu do čtvrtfinále Ligy mistrů.

Článek

Oba zápasy začaly ještě před výkopem minutou ticha za neštěstí v Japonsku.

Yuto Nagamoto z Interu Milán drží po utkání s Bayernem Mnichov japonskou vlajku coby připomenutí nedávné katastrofy v Japonsku.foto: Reuters/Kai Pfaffenbach

Bayern vstupoval do zápasu v roli favorita. Úvodní střetnutí na půdě italského celku vyhrál 1:0, když se po chybě brankáře Césara prosadil Gomez. Bleskový vstup do zápasu však měl loňský vítěz celé soutěže. Panděv už na konci třetí minuty vyslal do šance Eto´a, který tváří v tvář brankáři Kraftovi uspěl a otevřel skóre.

Jediná gólová situace z prvního vzájemného zápasu v letošní sezóně vytanula všem fanouškům na mysli ve 21. minutě. Gólman César si totiž neodpustil další vážnou chybu, kterou domácí potrestali gólem. Stejně jako na San Siru, i v Mnichově neudržel střelu Robbena, míč se odrazil k nabíhajícímu Gomezovi, který brankáře Interu zády k bráně přeloboval.

Útočník Bayernu Mnichov Mario Gomez (vpředu) překonává brankáře Interu Milán Julio Cesara.foto: Reuters/Kai Pfaffenbach

Ještě do konce úvodního poločasu se hráčům bavorského celku podařilo otočit vývoj zápasu. Převahu domácích gólově zužitkoval Müller. Robbenovu přihrávku směřující do pokutového území tečoval bránící Motta přímo k nohám nabíhajícího Müllera, který si s vyběhnutým Césarem poradil.

I po přestávce pokračoval ofenzivní fotbal. Navýšit vedení mohl Bayern hned několikrát, ale ani jednu ze svých příležitostí domácí nevyužil. A byl za to potrestán. V 63. minutě poslal Eto´o zpětnou přihrávku na hranici vápna k nohám Sneijdera, který vystřelil ránou k tyči hostům naději na postup. Ke smůle domácích navíc museli pro zranění vystřídat Van Buyten a hlavně mozek hry Bayernu Robben.

Italský celek vrhl všechny své síly do ofenzivy a odměněn byl v 88. minutě. Eto´o dokázal udržet míč na svých kopačkách v pokutovém území Bayernu, postoupil s ním do středu hřiště a přihrál nabíhajícímu Panděvovi, který zařídil poslednímu italskému týmu v soutěži postup.

Fotbalista Interu Milán Goran Panděv se raduje z postupové branky, kterou vstřelil do sítě Bayernu Mnichov.foto: Reuters/Michael Dalder

Hernandéz vystřílel Manchesteru postup

Rychlá úvodní branka padla také na Old Trafford, kam si domácí Manchester United přivezl ze stadiónu Olympique Marseille remízu 0:0. Už v 5. minutě Rooney našel na zadní tyči zcela volného Hernandéze, který skóroval do prázdné brány. Hráči francouzského celku postupem času vyrovnali hru a v závěru úvodní půle se dostali do několika příležitostí. V největší z nich byl Diawara, který si naběhl na centr z rohového kopu, ale branku Van der Sara těsně minul.

Útočník Manchesteru United Javier Hernandéz se raduje z branky.foto: Reuters/Darren Staples

Do další obrovské šance se Olympique dostal patnáct minut před koncem druhé půle. Cheyrou ale netrefil míč přesně a Van der Sar tak s jeho střelou neměl žádné starosti. O minutu později padla branka na druhé straně. Z pravé strany do pokutového území poslal přízemní centr Giggs a nabíhající Hernandéz měl znovu snadný úkol.

Marseille se přesto nakonec podařilo zápas zdramatizovat. V 82. minutě totiž nasměroval míč z rohového kopu za vlastní brankovou čáru obránce United Brown. Další branku se však francouzskému týmu vstřelit nepodařilo a v soutěži končí.

Liga mistrů, odvetné zápasy osmifinále (začátky ve 20:45):
Bayern Mnichov - Inter Milán 2:3on-line
Branka: 21. Gomez, 31. Müller - 3. Eto´o, 63. Sneijder, 88. Panděv. První zápas 1:0. Postupuje Inter Milán.
Manchester Utd. - Olympique Marseille 2:1on-line
Branky: 5. a 76. Hernández - 82. vlastní Brown. První zápas 0:0. Postupuje Manchester United.

Reklama

Související témata: