Hlavní obsah

Před losováním LM přepadli Barcelonu dopingoví komisaři UEFA. Letos již podruhé

Španělsko trne před pátečním losem hrůzou. Ve švýcarském Nyonu by se totiž mohlo dost dobře stát, že ve čtvrtfinále Ligy mistrů na sebe narazí dva jeho giganti - Barcelona a Real Madrid. „Proboha, jen to ne. K ničemu by to nebylo,“ vzývá fotbalová nebesa ředitel „Bílého baletu“ Jorge Valdano a generalita Barcelony je s ním zajedno. Čtyři konfrontace španělských velkoklubů v rozmezí dvou týdnů by nic dobrého nepřinesly.

Foto: Eloy Alonso, Reuters

I barcelonský Lionel Messi musel ve čtvrtek na dopinkovou zkoušku.

Článek

Stát se může všechno. I na čtvrtfinále Real vs. Barcelona může v Champions League dojít, protože při losu posledních osmi klubů už omezení neplatí. Žádné rozdělení na nasazené a nenasazené, už tuplem ne, že proti sobě nemohou nastoupit dvě mužstva z jedné země.

Právě proto má fotbalové Španělsko obavy. Uprostřed dubna jsou na programu dva zápasy El Clásico - nejprve se Real střetne 17. dubna na San Bernabeu s Barcelonou o ligové body, o tři dny později je ve Valencii na pořadu duel obou týmů ve finále španělského poháru.

Teď hrozí, že by se oba celky mohly střetnout i ve čtvrtfinále Champions League.  První zápasy jsou přitom na programu 5., resp. 6. dubna, odvety 12., resp. 13. dubna.  Proto tak trochu překvapila slova kouče Realu José Mourinha, jenž prohlásil, že Barka nepatří mezi týmy, jimž by se chtěl ve čtvrtfinále raději vyhnout.

Čtvrtfinalisté Ligy mistrů
FC Barcelona, Real Madrid, Manchester United, FC Chelsea, Tottenham Hotspur, Inter Milán, Schalke 04, Šachtar Doněck
První zápasy čtvrtfinále se hrají 5.,resp. 6. dubna, odvety 12., resp.13. dubna

„Pro mě by bylo mnohem obtížnější střetnout se s Chelsea nebo milánským Interem, kluby, v nichž jsem v minulosti trénoval. Bylo by v tom až příliš mnoho emocí, protože nastupovat proti přátelům je vždycky složité,“ přiznal Mourinho. „Ale když nám je los přiřkne, půjdou pocity a emoce samozřejmě stranou.“

I kouč Barcelony Guardiola se tváří, že je nad věcí. „Zase až tak mě nezajímá, s se potkáme. Stačí se podívat na seznam čtvrtfinalistů a každému je jasné, že všechno jsou to velice silné týmy,“ hlásil Josep Guardiola, jehož svěřence přepadli ve čtvrtek opět dopingoví komisaři UEFA. Mimochodem - letos již podruhé. Údajně proto, že se opět objevily spekulace, že někteří hráči berou doping.

„Nevíme, odkud tohle všechno pochází, ale rozhodne nemáme co skrývat. Pokud bude UEFA chtít, podstoupíme podobných testů třeba dvacet,“ hlásil gólman Barcelony Victor Valdés, který se musel stejně jako Messi, Afellay, Xavi, Villa, Jeffren, Piqué, Pinto, Iniesta a  Mascherano testů zúčastnit.

Reklama

Související témata: