Hlavní obsah

Senzace Ligy mistrů? Před pár dny dostal sedm gólů, teď je brankář za hvězdu

Sázka vabank vyšla a na světě je senzace. Německý manažer fotbalového Liverpoolu Jürgen Klopp je opět za hvězdu. Když nemohla kvůli svalovému zranění na plac v utkání Ligy mistrů s Ajaxem brankářská jednička Alisson Becker, vytáhl v těžké chvíli jako eso mladého irského gólmana Caoimhina Kellehera, Ten přitom dostal v sobotu v utkání týmů do 23 let od Manchesteru City sedm gólů, v úterý večer ale podal skvělý výkon a stejně jako kouč září štěstím.

Sestřih utkání fotbalové Ligy mistrů Liverpool - AjaxVideo: O2 TV Sport

 
Článek
Fotogalerie

Leckterý trenér by krabatil čelo a potil se, jak se má ve chvíli, kdy je ze hry brankářská jednička, zachovat. Němec Klopp ale náročnou chvíli zvládl na jedničku, byť jeho řešení nejspíš šokovalo experty i fanoušky. Do branky v klíčové bitvě Ligy mistrů proti Ajaxu, kde byl ve hře postup do další fáze milionářské soutěže, nasadil liverpoolského gólmana číslo 3. Ten na tom navíc nemusel být dobře, protože jen o čtyři dny dříve dostal sedm branek v utkání celků do 23 let.

„Zažil jsem spoustu úspěchů. Vyhrál jsem Ligu mistrů i Premier League. Ale tohle je jedno z největších vítězství, jaké jsem s Liverpoolem zažil. Byl to moc těžký zápas a my jsme ho dokázali vyhrát," hlásil po triumfu německý kouč Reds, který hned po závěrečném hvizdu spěchal poděkovat mladému brankáři za výkon. „Věděl jsem, že je to skvělý brankář. A my jsme v tomhle důležitém utkání Caoimhina moc potřebovali a on ukázal, co v něm je," dodal.

Kelleher, kterému kryl záda z lavičky mladý český gólman Vítězslav Jaroš, tým podržel řadou dobrých zákroků. Nejvíce vidět byl nejspíš fantastický zásah proti hlavičce zkušeného Klasse-Jana Huntelaara zbízka. Z vítězství i vychytané nuly byl nadšený, ale roli hrdiny odmítal. „Od toho, abych něco chytil, na hřišti přece jsem. Jsem šťastný, že jsme vyhráli. Je to úžasné," svěřil se novinářům.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Sportcz (@sport.cz_ig)

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články