Hlavní obsah

Tím nejtěžším už jsme si prošli proti Trondheimu, věří kapitán Plzně Horváth

Samo sebou, že by se nechtěl proměnit v mýtickou Sirénu, která by přivábila plzeňský fotbalový koráb nasměrovaný do Ligy mistrů na úskalí. Proto kapitán mistrovského celku Pavel Horváth v jednom kuse vykládá a všechny varuje: Kodaň je silná, rozhodnuto ještě není vůbec nic. „To proto, abychom podali všichni stoprocentní výkon, neboť jedině tak budeme po zápase šťastní,“ vysvětloval před dnešním večerním duelem své obavy a varování.

Foto: Právo

Pavel Horváth před odvetou s Kodaní odpovídal novinářům.

Článek

Vždy jste tvrdíval, že fotbal je pro vás prací. Takže – jak se budete těšit ve středu večer do práce?

Ale jo, těším se a moc. Duel s Kodaní bude mým nejdůležitějším zápasem za poslední léta a jen doufám, že nebude zápasem posledním.  Tedy co se důležitosti týče, samo sebou.

Těšíte se do práce, i když jste po nemoci? Vždyť jste přece prodělal zánět středního ucha, polykal antibiotika a třeba v sobotu v ligovém střetnutí na Dukle nuceně absentoval.

Pořád se hodně potím, ale to se v panujícím tropickém počasí potí všichni. Věřím, že i po nemoci budu na odvetu s Kodaní stoprocentně připravený.

Hned v prvním zápase v Dánsku jste brány do Ligy mistrů rozevřeli dokořán. Může vás Kodaň ještě něčím překvapit?

My se musíme soustředit na naši hru a nenechat si vnutit styl Dánů. A také dát nějaké góly, abychom, měli k postupu blíž.

Plzeňští fotbalisté v čele s Pavlem Horváhem se připravují v Edenu na odvetu předkola Ligy mistrů proti Kodani.foto: Právo/Jan Handrejch

Máte k dobru dvougólové aktivum z prvního zápasu. Dá se za takovéto konstelace o postup ještě přijít?

To sice máme, ale ještě není nic rozhodnuto. Musíme k zápasu přistoupit s čistou hlavou a odevzdat stoprocentní výkon, aby se postup změnil v realitu.

Za postupem vás požene dvacet tisíc diváků. Návštěva na české fotbalové poměry doslova nevídaná.

Všichni bychom ale raději hráli doma v Plzni. Jenže náš stadión prochází přestavbou, takže nezbylo, než vzít za vděk azylem.

Ovšem azylem v Edenu, kde bude vyprodáno. Teprve počtvrté v historii!

Představuje to pro nás vyznamenání za to, čeho jsme v prvních pěti kvalifikačních zápasech dosáhli. A také pochvala za naše výkony a výsledky. Věřím, že fanoušky naším fotbalem odměníme zase.

Nejen fotbalem, ale určitě i postupem. Očekávání veřejnosti je obrovské...

Tím nejtěžším jsme si prošli v první půli odvetného duelu předchozího kola s norským Trondheimem. I my žili ve velkém očekávání a poločas jsme pak odehráli doslova strašidelně. Proto doufám, že se něco podobného nebude opakovat. Nesmíme si prostě připouštět očekávání do nás vkládané, protože Kodaň je hodně silná a nic není rozhodnuto. Když ale podáme stoprocentní výkon, jsem přesvědčen, že po zápase šťastní budeme.

Reklama

Související témata: