Hlavní obsah

Skandál vystřídala kanonáda PSG. Neymar dal hattrick, Mbappé zlomil rekord Messiho

Hattrick Neymara, rekord Mbappého. Galapředstavení hvězd Paris St. Germain orámovalo dohrávku úterního duelu fotbalové Ligy mistrů, který skončil už ve 13. minutě kvůli údajné rasistické poznámce čtvrtého rozhodčího vůči asistentovi Basaksehiru. PSG v Parku Princů zvítězil vysoko 5:1 a do osmifinále postoupil z prvního místa ve skupině.

Foto: Charles Platiau, Reuters

Golová radost hráčů PSG v dohrávaném utkání Ligy mistrů s Basaksehirem.

Článek

Před výkopem oba týmy včetně nově delegovaných rozhodčích poklekli na protest proti rasismu. Tribuny byly pokryty transparenty odsuzující rasismus a vyjadřující podporu asistentovi Basaksehiru. Právě na jeho podporu odešly v úterý obě mužstva po čtvrthodině za stavu 0:0 do kabin.

Středeční dohrávka byla jednoznačnou záležitostí. Triumf francouzskému mistrovi vystřelil hattrickem Brazilec Neymar, který se stal prvním hráčem v historii Ligy mistrů, jenž v této soutěži vstřelil 20 gólů za dva kluby (Barcelona, PSG). Bylo to jeho třetí hattrick v Champions League, víc jich mají na kontě pouze Cristiano Ronaldo a Lionel Messi (oba 8).

Foto: Charles Platiau, Reuters

Golová radost hráčů PSG v dohrávaném utkání Ligy mistrů s Basaksehirem.

Zbylé dvě trefy obstaral Mbappé. Také on se zapsal do historie - stal nejmladším hráčem, který kdy dosáhl 20 gólů v Lize mistrů (21 let, 355 dnů), čímž překonal rekord, který předtím držel Messi (22 let, 266 dnů).

Karim Benzema dvěma góly poslal Real Madrid do osmifinále Ligy mistrůVideo: O2 TV Sport

Vedení PSG nyní Mbappého a Neymara přesvědčuje, aby s klubem uzavřeli nové, dlouhodobé kontrakty. Brazilec sice v přechozích měsících několikrát připustil, že z PSG odejde, po středečním utkání ale obrátil. „Myšlenky na odchod nemám. Jsem v Paříži šťastný. V klubu i se svými spoluhráči," řekl 28letý útočník pro RMC Sport, jehož stávající smlouva vyprší v červnu 2022. Stejně jako Mbappému. „Začali jsme s Neymarem a Mbappém jednat. Jsem si jistý, že oba chtějí zůstat s námi dál," uvedl majitel klubu Chelajfí.

Reklama

Související témata: