Hlavní obsah

Vrba vzal do Milána i rebela Filla: Kdybych měl vyražené zuby, zůstal by v béčku déle

PLZEŇ

I s Martinem Fillem, který prožil minulé dva týdny v třetiligové rezervě, odletěli fotbalisté Viktorie Plzeň v úterý před polednem do Milána, kde je ve středu čeká druhé vystoupení ve skupině H Ligy mistrů. Nastoupí na hřišti AC, sedminásobného vítěze nejprestižnější klubové soutěže Evropy.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Trenér fotbalistů Plzně Pavel Vrba vzal do Milána i Martina Filla.

Článek

Plzeňský trenér Pavel Vrba v pondělí večer naordinoval svěřencům poslední trénink ve Štruncových sadech. Pak se hráči rozešli domů a v úterý ráno už se hlásili na srazu u stadiónu.

„Večer jsme klukům ještě pustili sestřih ze zápasu AC Milán s Udine. Snažili jsme se zasytit hráče množstvím informací. Na letiště do Prahy jsme vyrazili dříve, protože dálnice na Prahu je opět rozkopaná. Po přistání zamíříme na hotel, následovat bude svačina, v osm je oficiální trénink,“ nastínil Vrba nejbližší program západočeského týmu.

Pro souboj s druhým nejúspěšnějším klubem historie Ligy mistrů nominoval záložníka Petra Trappa, který vynechal kvůli zranění páteční ligový souboj v Českých Budějovicích, a útočníka Martina Filla, jenž byl poslední dva týdny v rezervě kvůli kontroverzi s trenérem.

Martin Fillo se vrací do A-týmu Plzně.foto: Právo/Petr Hloušek

„Některá média zaručeně zasvěceně informovala, jak jsme po sobě házeli láhve či se snad prali,“ pronesl ironicky. „Pokud bych měl deset štychů v obličeji a vymlácené zuby, zůstal by Martin v béčku delší dobu. Ale já nejlépe vím, co se ve skutečnosti stalo. Martin se do prvního týmu vrátil na základě vlastní tréninkové morálky. V minulých dvou zápasech rezervního mužstva patřil k nejlepším hráčům, proto je zpět v áčku,“ vysvětlil Vrba, proč zařadil zpět mezi své vyvolené i Filla.

Jsme v pohodě, ujišťuje Vrba

Posila z norského Stavangeru se od lednového návratu nemůže trvale prosadit do sestavy a po zápase v Olomouci se útočníkovi údajně nelíbilo nedostatečné vytížení v plzeňském kádru, což dal trenérovi nevybíravě najevo. „Šlo o situaci, které se prostě ve fotbale stávají,“ prohodil lakonicky Vrba.

Oba týmy v prvním kole Ligy mistrů remizovaly. Plzeň doma s Borisovem 1:1, AC Milán v Barceloně 2:2. Ve vlastních ligách však obhájci mistrovských titulů ze soutěží v Česku, respektive Itálii, tápou. Západočeši naposledy remizovali 0:0 v Českých Budějovicích, milánský velkoklub slavil teprve první vítězství, když porazil Cesenu 1:0 a v tabulce se posunul na dvanácté místo.

„Ale ve všech zápasech v lize měl Milán velký tlak. Jenže se potýkali se špatným řešením brankových příležitostí a brejkovými situacemi soupeře,“ naznačil Vrba, že má soupeře precizně nastudovaného.

Současně odmítl, že by rozpoložení jeho vlastního týmu utrpělo nečekaným škobrtnutím na jihu Čech. „Jsme v psychické pohodě. Není důvod nebýt. Postoupili jsme do soutěže, kam nás nikdo nepasoval. Před dvěma měsíci by se spousta lidí smála, kdybychom jim vykládali, že se budeme chystat na souboj s AC Milán. Jsme rádi, že mezi elitou nechybíme. A teď nechceme být jen účastníky základní skupiny, byť máme velice těžkou skupinu. Ale v předešlých zápasech jsme ukázali, že máme kvalitu. Bitva na San Siru bude další prověrkou naší kvality.“

Středeční zápas AC Milán-Viktoria Plzeň začne na San Siru ve 20.45 hodin, přímý přenos vysílá ČT4.

Reklama

Související témata: