Hlavní obsah

VIDEO: Škoda penalty, lituje Čech. Hráli jsme jako Barca, dodává Lampard

VALENCIE

Sahali po třech bodech, nakonec jim však zbyl jen jeden. Brankář Petr Čech táhl fotbalisty Chelsea za výhrou ve Valencii, gól z penalty ho však tři minuty před koncem utkání připravil o čisté konto a mužstvo Blues o druhou výhru ve skupině E Ligy mistrů. „Škoda té penalty. Mému výkonu by nula slušela daleko víc,“ konstatoval gólman české reprezentace, který byl výraznou oporou Chelsea.

Foto: Fernando Hernandez, ČTK/AP

Roberto Soldado z Valencie (vpředu) se raduje z branky, kterou z penalty vstřelil brankáři Chelsea Petru Čechovi.

Článek

Už si pomalu mysleli, že i po duelu na stadiónu Mestalla zůstanou v Lize mistrů stoprocentní. Valencijský Soldado však tři minuty před koncem z penalty vyrovnal, a tak mají Blues zatím jen jednobodový náskok před druhým Leverkusenem.

„To mě mrzí. Přitom jsme šancí na vítězství měli dost. Už před naším prvním gólem jsme mohli vést 2:0 a pak už by asi bylo hotovo. Ale jejich gólman zachytal dobře a my měli v koncovce trochu smůly,“ lituje Petr Čech na svých stránkách.

Český gólman přitom podal vynikající výkon a patřil k nejlepším hráčům Chelsea. Předvedl několik výborných zákroků, vytáhl se zvláště proti střele střídajícího Jonase. „Zákroků jsem měl dost a jsem se svým výkonem spokojen. Mrzí mě ale, že jsem kvůli penaltě přišel o čisté konto. Mému výkonu by nula slušela daleko víc,“ pochválil se.

Brankář Chelsea Petr Čech nejednou čněl nad střelci Valencie.foto: ČTK/AP/Fernando Hernandez

Ani bod však není pro Chelsea špatný. „Výhra by byla lepší, ale každý bod se počítá. Teď máme dvakrát Genk a už v těchto zápasech můžeme rozhodnout o našem postupu,“ maluje si Čech hladký průběh skupiny.

Z Valencie je každý bod dobrý

Úvodní gól zápasu vstřelil v 56. minutě Frank Lampard, který vyzdvihl výkon svého týmu. „Valencie je fantastický tým. Viděli jsme záznam z jejího ligového zápasu proti Barceloně a troufám si říct, že jsme hráli podobně jako Barca, která tady také dosáhla jen na nerozhodný výsledek,“ poukázal na nedávnou ligovou remízu 2:2.

„Měli jsme hru pod kontrolou, ale po vstřelené brance jsme se uspokojili a iniciativu přebrala Valencie. Remíza je spravedlivým výsledkem,“ uznal Lampard.

Reklama

Související témata: