Hlavní obsah

Fotbalistky Slavie přišly o postup v Lize mistryň v 95. minutě

Praha

Fotbalistky Slavie se rozloučily s Ligou mistryň už v 1. kole. V odvetném zápase s Fiorentinou držely postupový bezbrankový stav až do 95. minuty, v níž rozhodla o výhře italského týmu 1:0 útočnice Daniela Sabatinová. Úvodní duel skončil před týdnem v Itálii 2:2.

Foto: Kateřina Šulová, ČTK

Fotbalisky Slavie po prohře s Fiorentinou v Lize mistryň končí.

Článek
Fotogalerie

Slávistky na rozdíl od soupeřek nehrají kvůli opatřením proti šíření koronaviru už dva měsíce domácí soutěž, a tak jejich jediným zápasem v poslední době byl právě duel na hřišti Fiorentiny. To bylo poznat především v první půli, kdy svěřenkyně trenéra Michala Kolomazníka čelily několika velkým šancím soupeřek. Sabatinová však dvakrát neuspěla, Mascarellová zase nechala vyniknout brankářku Sladkou, která oproti duelu v Itálii zastoupila zraněnou Votíkovou.

Pátý celek italské ligy mohl inkasovat krátce po přestávce, když hlavičku Necidové, sestry útočníka Bohemians 1905 Tomáše Necida, vykopla těsně před brankovou čarou Quinnová. V závěru sice nejprve Pincová na poslední chvíli skočila do střely Bonettiové, v poslední minutě nastavení však na přímý kop vyskočila Sabatinová a hlavičkou k tyči rozhodla o postupu Fiorentiny.

Slávistky hrály Ligu mistryň posedmé za sebou, jejich maximem je účast ve čtvrtfinále. V 1. kole dosud vypadly pouze v ročníku 2014/15 s Barcelonou. V minulé sezoně nestačily v osmifinále na Arsenal.

Druhý český zástupce Sparta dnes od 20 hodin sehraje odvetu 1. kola na hřišti Glasgow City. První zápas sparťanky vyhrály 2:1.

Odvetné utkání 1. kola fotbalové Ligy mistryň:
Slavia Praha - Fiorentina 0:1 (0:0)
Branka: 90.+5 Sabatinová. První zápas 2:2, postoupila Fiorentina.
Slavia: Sladká - Jarchovská, Necidová, Pincová, Bartovičová - Perssonová, Cahynová - Divišová, Krejčiříková (86. Černá), Szewieczková (63. Šlajsová) - Kožárová (85. Veselá). Trenér: Kolomazník.

Reklama

Související témata: