Hlavní obsah

Vyhrát los, rozehrát a hned vystřelit, nabízel Horváth recept, jak ohrozit bránu Barcelony

Celý on. Ani před dalším duelem Ligy mistrů kapitána plzeňských fotbalistů Pavla Horvátha humor neopustil. Co na tom, že se jeho tým utká v úterní noci s nepřemožitelnou Barcelonou? Co na tom, že před dvěma týdny plzeňští fotbalisté na Nou Campu bránu Katalánců vůbec netrefili. Horváth pro odvetu recept má. „Chce to vyhrát los, rozehrát a hned vystřelit,“ nabízí cestu k ohrožení gólmana Valdése.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Pavel Horváth na tréninku Viktorie Plzeň před zápasem s Barcelonou.

Článek
Fotogalerie

Před dvěma týdny jste si na Nou Campu na vlastní kůži vyzkoušeli, jaké to je hrát s gigantem kalibru Barcelony, takže při domácí odvetě byste měli mít pozici přece jen trochu ulehčenou... Už alespoň víte, co vás čeká.

Zkušenost s Barcelonou sice máme, jenže v odvetě nás čeká podobný zápas, jako v Barceloně. Snad jen s tím rozdílem, že v Edenu bude trochu větší zima, takže Španělům se bude hrát trochu hůře než doma.

Takže máte větší šance uspět, když na vaší straně bude nejen zima, ale i vyprodané ochozy?

V každém domácím utkání jsou šance větší. Pochopitelně respektujeme velkou sílu Barcelony, ale chceme dokázat, že i my fotbal hrát umíme. Zkusíme dát do zápasu všechny síly, jež v nás jsou. Když podáme výkon na hranici našich možností a budeme mít i trochu štěstí, můžeme nějaké body získat.

To říkáte vážně? Vždyť v prvním duelu v Barceloně jste bránu domácích vůbec neohrozili! Co bude zapotřebí, abyste tuto trudnou bilanci napravili?

Vyhrát los, abychom rozehrávali a mohli zkusit vystřelit hned po rozehrání.

Zkuste mluvit vážně...

Chceme být aktivnější, produktivnější a smělejší dopředu než v Barceloně, abychom se dostávali do příležitostí a mohli tudíž bránu Španělů ohrozit.

Pavel Horváth odpovídá novinářům na tiskové konferenci před zápasem Ligy mistrů proti Barceloně.foto: Právo/Jan Handrejch

Nehrozí ale potom, že se necháte plným stadiónem vybláznit, budete zkoušet hrát s Barcelonou jako rovný s rovným a podobná konfrontace špatně dopadne?

To nebezpečí samozřejmě hrozí, protože hodně fanoušků bude lačných toho, abychom získali body. Jsme ale natolik zkušení, že se pobláznit nenecháme, natož abychom snad chtěli hrát s Barcelonou partii nahoru dolů. Nestane se, abychom si počínali jako ve snu a chtěli si dokázat, že dáme Barceloně tři góly.

Takže se na odvetu vyloženě těšíte?

Těším se normálně, jako na každý zápas, ale atmosféra se bude samozřejmě stupňovat. Budeme se snažit podat co nejlepší výkon, protože nás čeká velké mužstvo.

Marián Čišovský a Pavel Horváth (zleva) na tréninku v Edenu před utkáním s Barcelonoufoto: Právo/Jan Handrejch

A zřejmě opětovné dohady a tahanice, kdo získá jako relikvii dres zbožňovaného Messiho...

Po utkání v Barceloně se causa Messiho dresu zbytečně komentovala. Pro každého z nás bylo přáním a snem zahrát si proti Barceloně a nikdo nešel na plac proto, aby získal Messiho dres. Když se někdo na jeho výměně domluví s Messim i v Praze, bude to v pořádku, protože po letech se na Lionelovo triko budeme dívat očima vzpomínek jako na krásnou relikvii, ale v první řadě nám jde a půjde o konfrontaci s nejlepším mužstvem světa.

Údajně moc nescházelo, abyste o ni přišel, protože ještě před pátečním ligovým duelem s Hradcem jste měl problémy s nohou a start zvažoval.

Já zvažuji v každém zápase start do poslední chvíle, ale před Barcelonou rozhodně ne. Šel bych na plac i lehce zraněný, ale skutečně žádné problémy nemám.

Reklama

Související témata: