Hlavní obsah

Plzeňáci se o Messiho dres neporvou, ale lovit ho znovu budou

PRAHA

Bitva o dres Pana Božského, díl druhý. I takový bude večerní duel fotbalistů Plzně s Barcelonou v Lize mistrů. Středem zájmu českých šampiónů samozřejmě bude desítka Lionela Messiho. Před dvěma týdny na Camp Nou získal dres hvězdného Argentince záložník Milan Petržela. Pražská odveta v Edenu nabízí šanci i pro další borce Viktorie. Petržela dosáhl svého a na „double“ už nepomýšlí.

Foto: Fadi Al-Assaad, Reuters

Desítka Lionela Messiho bude ještě jednou k mání...

Článek

Barcelonská desítka se jmenovkou momentálně nejlepšího fotbalisty světa. To je pro každého soupeře památka na celý život. A pokud Lionel Messi v Edenu nastoupí a dá gól, bude to jeho jubilejní 200. trefa ve službách Barcelony. O to cennější jeho dres pro Plzeňáky bude...

„Po utkání v Barceloně se causa Messiho dresu zbytečně komentovala. Pro každého z nás bylo přáním a snem zahrát si proti Barceloně a nikdo nešel na plac proto, aby získal Messiho dres,“ ujišťuje kapitán týmu Pavel Horváth.

„Když se někdo na jeho výměně domluví s Messim i v Praze, bude to v pořádku, protože po letech se na Lionelovo triko budeme dívat očima vzpomínek jako na krásnou relikvii, ale v první řadě nám jde a půjde o konfrontaci s nejlepším mužstvem světa,“ zdůrazňuje Horváth.

Plzeňský Milan Petržela byl v honu za dresem Lionela Messiho v Barceloně úspěšný.foto: Právo/Karel Felt

Plzeňský Messi ve Španělsku neuspěl

V Barceloně měl první poločas nevšední příležitosti vítěze i poraženého. Na Messiho dres toužebně pomýšlel Václav Pilař, jemuž se také říká Plzeňský Messi. Po zápase však zjistil, že spoluhráč Milan Petržela se s Argentincem domluvil dřív.

„Messiho dres mi přítelkyně vyprala a mám ho pěkně schovaný ve skříni. Teď už mi je celkem jedno, jaký další barcelonský získám,“ slibuje spoluhráčům, že desítka bude k mání.

„V Barceloně to byla velká bublina, vůbec jsme to v kabině neřešili. Nehádali jsme se, Vašek mi naopak pogratuloval, že jsem Messiho dres ulovil. Nikdy se předem nezabýváme tím, koho po utkání oslovíme,“ říká Petržela.

Pilař se svého snu nevzdává. „Messiho dres mě určitě láká,“ přiznává. „V kabině jsme o tom ale opravdu nemluvili. Před zápasem určitě nemyslím na to, jak Messiho dres získat,“ shoduje se Pilař s Horváthem.

Reklama