Hlavní obsah

Oba týmy z Manchesteru v Lize mistrů končí, Lyon si postup vystřílel sedmi góly

PRAHA

Manchester United i Manchester City v Lize mistrů končí. Anglický mistr United nestačil na Basilej, které podlehl 1:2, a právě Švýcaři postupují do osmifinále. City sice zvítězili nad Bayernem Mnichov 2:0, jelikož ale Neapol stejným výsledkem porazila Villarreal, v Champions League lídr Premier League končí. Sedm gólů nastřílel francouzský Lyon na půdě Dinama Záhřeb a díky skóre tak předčil na druhé příčce Ajax. Fotbalisté CSKA porazili na San Siru Inter Milán 2:1 a díky bezbrankové remíze Lille s Trabzansporem taktéž postupují.

Foto: Darren Stamples, Reuters

Smutný Vincent Kompany z Manchesteru City už ví, že si Ligu mistrů na jaře nezahraje.

Článek

Manchester United sice sršel před zápasem v Basileji optimismem, jenže už v deváté minutě propadl míč obranou anglického velkoklubu a na druhý centr reagoval Streller, který dostal švýcarský celek do vedení. Hosté se v závěru riskantní hrou snažili postupové šance zvrátit, ale po gólu Alexe Freie se jim postup ještě vzdálil. Snížení Jonese minutu před koncem přišlo pozdě. Český fotbalista Radoslav Kováč strávil utkání opět pouze mezi basilejskými náhradníky.

Patrice Evra z Manchesteru United (vpravo) bojuje o míč s Markusem Steinhöferem z Basileje.foto: Reuters/Arnd Wiegmann

Manchester City potřeboval nejen porazit Bayern, ale současně věřit, že Neapol nevyhraje ve Villarealu. Obě varianty lídrovi Premier League vycházely jen do 65. minuty, kdy Inler dostal italský klub do vedení a Hamšík pak zpečetil vítězství na 2:0 pro Neapol. Manchesteru City proto už ani výhra 2:0 nebyla nic platná, na jaře se musí milionářský klub soustředit pouze na Evropskou ligu.

Radost fotbalistů Neapole z branky do sítě Villarrealu.foto: ČTK/AP/Alberto Saiz

CSKA Moskva šokoval výhrou 2:1 na hřišti Interu Milán. Už v 51. minutě se dostal do vedení, ale rychle o něj přišel a zdálo se, že z postupu se bude radovat Trabzonspor, v jehož sestavě byl znovu Ondřej Čelůstka. Jenže tři minuty před koncem Vasilij Berezuckij vystřelil ruskému klubu výhru 2:1 a také senzační postup. Útočník Tomáš Necid ještě kvůli zranění nastoupit nemohl.

Vasilij Berezuckij z CSKA Moskva (vpravo) se raduje se svým spoluhráčem Alanem Dzagojevem z branky.foto: Reuters/Alessandro Garofalo

Doslova mezi prsty utekl postup Ajaxu Amsterodam, který měl při vyrovnaných zápasech díky sedmibrankovému náskoku ve skóre náskok na Lyon. Jenže Francouzi díky čtyřem gólům Gomise, vyhráli v Záhřebu vysoko 7:1, a protože Ajax doma nestačil na Real Madrid (0:3), radují se díky lepšímu celkovému skóre Francouzi. Oba zápasy mezi Ajaxem a Lyonem skončily bez branek.

Fotbalová Liga mistrů, 6. kolo základních skupin:
Skupina A:
Manchester City - Bayern Mnichov 2:0 (1:0)
Branky: 26. Silva, 52. Touré. Rozhodčí: Lannoy (Fr.).
Villarreal - Neapol 0:2 (0:0)
Branky: 65. Inler, 76. Hamšík. Rozhodčí: Moen (Nor.).
Skupina B:
Lille - Trabzonspor 0:0
Rozhodčí: Pedro Proenca (Portug.).
Inter Milán - CSKA Moskva 1:2 (0:0)
Branky: 51. Cambiasso - 50. Doumbia, 87. V. Berezuckij. Rozhodčí: Fernández Borbalán (Šp.).
Skupina C:
Basilej - Manchester United 2:1 (1:0)
Branka: 18. Streller, 84. A. Frei - 89. Jones. Rozhodčí: Kuipers (Niz.).
Benfica Lisabon - Otelul Galati 1:0 (1:0)
Branka: 7. Cardozo. Rozhodčí: Gräfe (Něm.).
Skupina D:
Ajax Amsterodam - Real Madrid 0:3 (0:2)
Branky: 14. a 90. Callejon, 40. Higuaín. Rozhodčí: De Sousa (Portug.).
Dinamo Záhřeb - Lyon 1:7 (1:1)
Branky: 40. Kovačič - 45., 49., 52. a 70. Gomis, 48. Gonalons, 49. Briand, 64. López. Rozhodčí: Clattenburg (Angl.). ČK: 28. Leko (Záhřeb).

Reklama

Související témata: