Hlavní obsah

Krutý konec skvostné série. Po sedmi nulách tříbrankový příděl. Otvírá se šance pro Vaclíka?

Drsné procitnutí zažila fotbalová Sevilla, která má v kádru českého reprezentačního brankáře Tomáše Vaclíka. Devět zápasů v řadě tým trenéra Lopeteguiho nepoznal hořkost porážky. Sedm posledních utkání dokonce udržel čisté konto. A pak, v úvodním duelu osmifinále Ligy mistrů, museli fotbalisté Sevilly přetrpět ve středeční noci prohru na domácí ploše od Dortmundu, a ještě inkasovali tři branky.

Sestřih osmifinále Ligy mistrů Sevilla - DortmundVideo: O2 TV Sport

 
Článek

Sevilla, coby úřadující šampion Evropské ligy, hleděla k souboji s Dortmundem optimisticky. A nebylo divu. Vždyť ve Španělsku s přehledem drží čtvrtou příčku zaručující pozici v Lize mistrů a během skvostné devítizápasové série porazila s čistým kontem i Barcelonu.

„Jenže ve středu jsme nebyli vůbec schopní čelit bleskovým brejkům soupeře. Ztráceli jsme trestuhodně míče při přechodu do útoku v pozicích, kde se to prostě nesmí stát. A navíc jsme vždy měli nějaké jiné řešení. Jenže balonu se zmocnil Dortmund a jeho hráči nás nemilosrdně trestali," lamentoval Julen Lopetegui, trenér Sevilly.

Jeho tým sice rychle vedl, jenže pak Dahoud parádní trefou zpoza velkého vápna, na níž nedokázal Bono v brance španělského týmu reagovat, skóre srovnal. A následovaly hvězdné okamžiky Erlinga Haalanda. „Měl jsem pocit, že skórují z každé akce. Vždy, když se dostali do našeho pokutového území, měli jsme problém," bědoval Lopetegui.

Foto: Marcelo Del Pozo, Reuters

Gólová radost útočníka Dortmundu Erlinga Brauta Haalanda proti Seville.

Tři inkasované branky do přestávky znamenaly těžkou ránu pro postupové ambice Sevilly. A dost možná i pro dosud suverénní jedničku v její brance. Vaclík je po prosincovém zranění kolene už několik týdnů v plném tréninku, a tak dost možná nadešel čas, aby dostal příležitost, byť Lopetegui z prohry veřejně nikoho nevinil.

„Je třeba si uvědomit, že Dortmund má hráče světové úrovně. Haaland, Sancho, Reus... Takoví borci vás za chyby trestají," pokrčil smířlivě rameny Lopetegui.

Hořkost prohry navíc umocnil fakt, že jeho mužstvo mělo drtivou převahu v držení míče, v počtu střel, ovládlo i statistku v počtu naběhaných kilometrů. Toužený efekt se však nedostavil. „Po přestávce jsme se dokázali obdivuhodně vrátit do zápasu. Naše mentalita, přístup a charakter byla ukázková," chválil Lopetegui mužstvo, které dokázalo po pěti střídáních výsledek korigovat.

„Myslím, že jsme si zasloužili odměnu v podobě třetí branky a remízového výsledku pro odvetu," vyhlížel Lopetegui bitvu, v níž bude Sevilla 9. března v Dortmundu k postupu mezi nejlepších osm potřebovat vyhrát o dvě branky, nebo slavit triumf při minimálně čtyřech vstřelených gólech. „Musíme se hlavně rychle zvednout a vzpamatovat ze středečního zápasu," neskrýval Lopetegui, že tříbrankový příděl Sevillou otřásl. A to ji během nadcházejících dnů čekají dva souboje s Barcelonou. Nejprve v lize, poté ve Španělském poháru...

Reklama