Hlavní obsah

Produkt Chelsea válí, ale za Bayern! Teenager gólem zlomil rekord v Lize mistrů

Praha

Anglii vyrůstá nová hvězda. Nikoli však na Ostrovech, ale v mnichovském Bayernu. Sedmnáctiletý Jamal Musiala se díky trefě do sítě Lazia v úterním úvodním osmifinále Ligy mistrů stal nejmladším anglickým střelcem v historii soutěže (viz tabulka). Německý tým má po hladké výhře 4:1 mocně nakročeno do čtvrtfinále.

Foto: Facebook Bayern Mnichov

Ofenzivní záložník Bayernu Jamal Musiala.

Článek

„Z Jamala čiší nadšení z fotbalu. V sedmnácti byl vhozený do vody, vede si výborně. Snažíme se mu dát svobodu, aby mohl hrát svůj fotbal," prohlásil záložník Bayernu Leon Goretzka v pozápasovém rozhovoru pro televizní stanici Sky.

Musialova velká chvíle přišla v prvním poločase, kdy z hranice šestnáctky ránou k tyči překonal domácího brankáře Reinu. Po Bojanu Krkičovi se stal druhým nejmladším hráčem, který skóroval ve vyřazovacích fázích Champions League.

Ofenzivní záložník je produktem mládeže Chelsea. Narodil se sice v Německu, v sedmi letech se ale s matkou odstěhoval do Anglie. Po osmi sezonách v akademii Blues se rozhodl, že zkusí štěstí v Bayernu.

Do Mnichova se přesunul ve statusu volného hráče. Po necelých dvou letech je považován za jeden z nejuznávanějších talentů v Německu. V bundeslize už má na kontě 16 zápasů, ve kterých vstřelil 3 góly.

Teď přidal premiérový v Lize mistrů, ve které Bayern obhajuje triumf z uplynulého ročníku. Po výhře v Římě už může vyhlížet soupeře pro čtvrtfinále.

Foto: Alberto Lingria, Reuters

Kanonýr Bayernu Mnichov Robert Lewandowski slaví svůj gól v osmifinále fotbalové Ligy mistrů. Gratuluje mu Kingsley Coman.

„Liga mistrů je speciální turnaj, zejména pro naše hráče. Jsme pokaždé odhodláni podat špičkový výkon. Máme za sebou teprve poločas, ale věřím, že v odvetě postup potvrdíme," uvedl trenér Hansi Flick.

Nejmladší střelci v hlavní fázi Ligy mistrů
1. Fati 17 let a 40 dnů
2. Ofori-Quaye 17 let a 195 dnů
3. Kovačič 17 let a 216 dnů
4. Fábregas 17 let a 218 dnů
...
10. Benzema 17 let a 352 dnů
11. MUSIALA 17 let a 363 dnů
 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Sportcz (@sport.cz_ig)

Reklama