Hlavní obsah

Naposledy s Messim? Leo vidí, že má důvody zůstat, věří Koeman po vyřazení

Paříž

Zázrak se nestal, katalánský gigant končí. Fotbalisté Paris Saint Germain postoupili do čtvrtfinále Ligy mistrů. Loňský finalista soutěže v domácí osmifinálové odvetě remizoval s Barcelonou 1:1, první zápas na Camp Nou vyhrál 4:1. Nad Barcou se teď vznáší zásadní otazník, zda se v soutěži naposledy představila s legendárním Lionelem Messim. Trenér Ronald Koeman věří, že odveta může být jedním z důvodů, aby božský Argentinec po sezoně prodloužil smlouvu a zůstal.

Fotbalisté PSG vyřadili v osmifinále Ligy mistrů slavnou BarcelonuVideo: O2 TV Sport

 
Článek

Přímý střet byl střídáním generací. Když střelec hattricku z prvního duelu Kylian Mbappé otevřel z penalty skóre, stal se francouzský reprezentant ve věku 22 let a 80 dní nejmladším autorem 25 branek v Lize mistrů, čímž překonal dosavadní Messiho rekord.

Pan Božský pak sice parádní ránou z dálky vyrovnal, jenže v nastavení první půle napálil z pokutového kopu míč jen do brankáře Navase, od gólmana se balon odrazil na břevno.

Messi v Lize mistrů neproměnil pokutový kop po předešlých osmi úspěšných pokusech poprvé od února 2015. Navíc nevyužil možnost proměnit svou jubilejní stou penaltu.

„Měli jsme šance soupeři postup zkomplikovat. První poločas jsme odehráli skvěle, byli jsme lepší, se skvělým přístupem. Zasloužili jsme si víc. Minimálně vést 2:1 do poločasu, což by znamenalo velký rozdíl," lituje trenér Ronald Koeman.

„Jsme vyřazeni, ale končíme s dobrým pocitem," ujišťuje Nizozemec.

Čtvrtfinále bez legendární dvojky

Ve čtvrtfinále Ligy mistrů nebude poprvé od roku 2004/05 Messi ani Cristiano Ronaldo, protože noc předtím vypadl také Juventus.

„Nevím, jestli bude Leo naštvaný," přemítá Koeman. „Je to škoda, protože jsou to dva skvělí hráči, ale musí vyřazení přijmout. Co se týče Leovy budoucnosti, je na jeho rozhodnutí. Nikdo mu nemůže pomoci. Už dlouho vidí, že v týmu je spousta příslibů. To by pro něj mohl být argument, aby zůstal," doufá kouč.

Foto: Gonzalo Fuentes, Reuters

Barcelonský Lionel Messi zahrává penaltu proti PSG.

Pařížané oplatili Barceloně poslední tři vyřazení v Lize mistrů a poprvé od roku 1995 přes ni v soutěži prošli. Katalánci neuspěli po rekordní sérii 13 postupů do čtvrtfinále a poprvé od roku 2007 skončili v osmifinále.

Messiho smlouva v Barceloně končí 30. června. Od chvíle, kdy se staronovým prezidentem klubu stal Joan Laporta, nyní vše směřuje k Argentincově budoucnosti. Podle některých spekulací by ji mohl spojit právě s PSG.

„Leo vidí, že se tým (Barcelony) výrazně zlepšuje," doufá Koeman, že si hvězda zamýšlený odchod ještě rozmyslí.

„Mladí hráči se chytají. Díky změnám, které jsme provedli, Messi nemůže pochybovat o budoucnosti tohoto týmu," zdůrazňuje kouč.

Reklama

Související témata:
  4 : 2 Dortmund - Atlético 4 : 2 dohráno
20240416T21 : 00:00+0200
Dortmund vs. Atlético
Dortmund vs. Atlético
Dortmund
Atlético
  1 : 4 Barcelona - PSG 1 : 4 dohráno
20240416T21 : 00:00+0200
Barcelona vs. PSG
Barcelona vs. PSG
Barcelona
PSG
  Manchester City - Real Madrid dnes 21 : 00
20240417T21 : 00:00+0200
Manchester City vs. Real Madrid
Manchester City vs. Real Madrid
Manchester City
Real Madrid
  Bayern - Arsenal dnes 21 : 00
20240417T21 : 00:00+0200
Bayern vs. Arsenal
Bayern vs. Arsenal
Bayern
Arsenal