Hlavní obsah

PSG - Bayern 0:1Bayern v Lize mistrů končí, nestačila mu ani těsná výhra. Chelsea odvetu prohrála, ale jde dál

pan, rjmČTK
Aktualizováno

Fotbalisté Bayernu Mnichov neobhájí své vítězství v Lize mistrů. Bavorský gigant sice vyhrál v úterním odvetném čtvrtfinále Champions League na půdě PSG 1:0, ale vzhledem k týden staré domácí prohře 2:3 v soutěži končí. Vítězství 1:0 nad Chelsea slaví i FC Porto, ale také portugalský tým v nejprestižnější evropské klubové soutěži dohrál. První vzájemný duel totiž prohrál 0:2.

Sestřih čtvrtfinálového zápasu Ligy mistrů PSG - BayernVideo: O2 TV Sport

 
Článek
Fotogalerie

Bayern vstupoval do klíčového utkání proti PSG s vědomím, že v Parku princů nevyhrál ani jeden ze čtyř dosavadních duelů. Stejně jako před týdnem mohl opět hned v úvodu několikrát inkasovat. Při prvním brejku však Mbappé minul a Neymara vychytal brankář Neuer.

Zatímco v domácím prostředí bavorský celek svého soka přestřílel 31:6, nyní jen těžko obléhal pozornou obranu soupeře. První nebezpečný pokus vyslal až ve 25. minutě Sané a o chvíli později také Kimmich, oba ale branku minuli. Samostatnou kapitolou pak v následujících okamžicích byly souboje Neuera s Neymarem. Brazilský útočník nejprve nepropálil gólmana Bayernu po přihrávce Mbappého a v rozmezí od 34. do 39. minuty postupně orazítkoval tyč, břevno a zase tyč jeho branky.

Foto: Francois Mori, ČTK/AP

Hvězdný útočník PSG Kylian Mbappé během čtvrtfinále Ligy mistrů s Bayernem.

Neproměněné příležitosti pak mohly PSG mrzet o to víc, když německý mistr pět minut před koncem udeřil. Alabovu střelu sice ještě brankář Navas vyrazil, nicméně proti důrazně dorážejícímu Choupo-Motingovi už byl bez šance. Bývalý hráč francouzského týmu, který přišel do Bayernu před touto sezonou, vstřelil gól ve třetím zápase za sebou.

Foto: Francois Mori, ČTK/AP

Fotbalista Bayernu Eric Maxim Choupo-Moting (vlevo) sleduje počínání Neymara z PSG během utkání Ligy mistrů.

Pařížané byli i ve druhé půli dopředu nebezpeční a byl to znovu Neymar, kdo mohl své spoluhráče uklidnit důležitou brankou. Jenže po přihrávce Di Maríi mu chyběly centimetry, aby dopravil míč do odkryté Neuerovy branky.

V závěrečné půlhodině převzali iniciativu hosté, a když gól Mbappého nebyl uznán pro ofsajd, svůj tlak stupňovali. Sedm minut před koncem byl po individuálním průniku blízko postupové trefě Sané, ale minul. Neuspěl ani Müller, jehož střelu obránci zablokovali. A když se nakonec netrefil po své hlavičce ani střelec vítězné branky z loňského finále Coman, mohli Pařížané brzy nato slavit vydařenou odplatu.

Nůžky Chelsea neodstřihly

Prohra 0:1 nakonec stačila ve druhém čtvrtfinále Chelsea. Největší šance portugalského celku měl v první půli Corona, ale jeho první nadějný pokus zablokoval Jorginho a při druhé šanci pro změnu sám před brankářem překopl.

Porto se nakonec prosadilo až ve čtvrté minutě nastaveného času zásluhou střídajícího Taremiho. Na druhý gól, kterým by si svěřenci trenéra Conceicaa vynutili prodloužení, už bylo pozdě. Chelsea postoupila do semifinále poprvé od roku 2014, Porto vypadlo ve čtvrtfinále počtvrté za sebou.

Sestřih čtvrtfinálového zápasu Ligy mistrů Chelsea - PortoVideo: O2 TV Sport

Liga mistrů
Čtvrfinále:
PSG - Bayern 0:1 (0:1)
Branka: 40. Choupo-Moting. Rozhodčí: Orsato - Giallatini, Preti - Irrati (video, všichni It.). ŽK: Dagba, Herrera - Alaba, Müller. Bez diváků. První zápas: 3:2, postoupil PSG.
PSG: Navas - Dagba, Danilo, Kimpembe, Diallo (59. Bakker) - Gueye, Paredes - Di Maria (88. Herrera), Neymar, Draxler (73. Kean) - Mbappé. Trenér: Pochettino.
Bayern: Neuer - Pavard, Boateng, Hernández, Davies (71. Musiala) - Kimmich, Alaba - Sané, Müller, Coman - Choupo-Moting (85. Martínez. Trenér: Flick.
Chelsea - Porto 0:1 (0:0)
Branka: 90.+4 Taremi. Rozhodčí: Turpin - Danos, Gringore - Letexier (video, všichni Fr.). ŽK: Oliveira, Corona, Pepe, Taremi (všichni Porto. Bez diváků. První zápas: 2:0, postoupila Chelsea.
Chelsea: Mendy - Azpilicueta, Silva, Rüdiger - James, Jorginho, Kanté, Chilvell - Mount (86. Ziyech), Havertz (90.+2 Giroud), Pulišič. Trenér: Tuchel.
Porto: Marchesín - Manafá (75. Nanu), Mbemba, Pepe, Sanusi - Oliveira (84. Viera), Grujič (63. Taremi), Uribe - Corona (75. Luis Diaz), Marega (75. Evanilson), Otávio. Trenér: S. Conceicao.

Reklama

Související témata: