Hlavní obsah

Paráda v Lize mistrů! Senzační trefa zaskočila obranu Chelsea

Sevilla/Praha

V úterním zápase fotbalové Ligy mistrů mezi Chelsea a Portem (0:1) padl jediný gól až v nastaveném čase. Střelcem se stal íránský útočník Mehdi Taremi z Porta, který se prosadil opravdu ve velkém stylu. I přes výhru portugalského celku z tohoto zápasu do semifinále míří anglický klub, díky vítězství 2:0 v prvním utkání.

Sestřih čtvrtfinálového zápasu Ligy mistrů Chelsea - PortoVideo: O2 TV Sport

 
Článek

Porto až do posledních minut bojovalo v odvetě o zvrácení výsledku 0:2 z prvního vzájemného zápasu s Chelsea. Až když se zdálo, že utkání skončí bez branek a Porto se tak vzdá příliš snadno, přišel Taremi se svou parádou.

Z pravé strany na něj mířila přihrávka od Nanua a Taremi se pokusil zavěsit nůžkami. Míč mu sice sklouzl na holeň, ale i tak si našel cestu za Mendyho záda. Trefa však přišla příliš pozdě na to, aby ještě dokázala zvrátit vývoj utkání.

Po zápase se ke gólovému momentu vyjádřili angličtí fotbaloví reprezentanti Rio Ferdinand a Joe Cole ve studiu BT Sport. „Byl to těžký balon, ale cesta, kterou se dostal do sítě...Myslím, že to bylo směšné," řekl Ferdinand.

Cole zase ocenil snahu, kterou íránský útočník do akce vložil. „Je mi jedno, jestli dá gól holení, hlavně, že ho dá," okomentoval situaci Cole.

Reklama

Související témata: