Hlavní obsah

Sešívaným hrozí bývalý kouč Dortmundu, proto budou fandit Litevcům

Pomalu se sjížděli na trénink, když jim Giorgio Marchetti vytáhl soupeře. Generální sekretář UEFA v Nyonu krátce po pondělním poledni určil, že se sešívaní ve třetím předkole Ligy mistrů utkají s maďarským Ferencvárosem, nebo litevským Žalgirisem Vilnius. Fotbalisté pražské Slavie dvojzápas začnou venku. První utkání se odehrají 3. a 4. srpna, odvety proběhnou o týden později. Červenobílí budou držet palce papírově slabšímu Žalgirisu, s nímž by se utkali raději.

Asistent trenéra Jaroslav Köstl hodnotí los fotbalové Slavie.Video: slavia.cz

 
Článek

Na koho narazit spíš? Sešívaní si zatím mohou vybrat. Ferencváros je maďarský suverén s bývalým trenérem Borussie Dortmund na lavičce, loni se tým probil až do základní skupiny Ligy mistrů. Je jasné, koho si budou přát...

„Chceme postoupit, takže se nesmíme koukat na los. Určitě bychom ale raději hráli s Litevci. Jsou méně známí než Ferencváros, který získal třikrát za sebou maďarský titul a má v kádru samé reprezentanty, třeba i slovenského útočníka Maka,“ připomíná záložník Ondřej Lingr pro klubovou televizi.

„Věřím, že los je pro nás přijatelný. Vybírat si nemůžeme, z dvojice je určitě silnější Ferencváros, účastník Ligy mistrů. Naším cílem je samozřejmě postup,“ přidává se kanonýr Jan Kuchta.

Loni Ferencváros na své úspěšné cestě vyřadil i Celtic Glasgow, Dinamo Záhřeb a norské Molde, odměnou mu pak byly duely proti Barceloně, Juventusu a Dynamu Kyjev. V nesmírně těžké skupině G obsadil maďarský tým se ziskem jednoho bodu poslední příčku.

„Jejich cestu jsem pozorně sledoval. Vyřadili skvělé týmy, hráli velké zápasy s Barcelonou. Před sezonou vyměnili trenéra, přišel tam kouč, který dřív trénoval Dortmund, takže tam kvalita bude i na trenérské lavici," poukazuje asistent Jaroslav Köstl na rakouského kouče Petera Stögera.

„O Vilniusu toho moc nevím. Kdyby zvládli postoupit, tak by nám mohl pomoct Martin Berkovec, který tam loňskou sezonu chytal a jsem s ním v kontaktu," dodává kolega trenéra Jindřicha Trpišovského.

V případě postupu má Slavia díky svému klubovému koeficientu jistotu, že by byla mezi nasazenými i v play off Ligy mistrů.

Reklama

Související témata: