Hlavní obsah

Vrba spoléhá na Hložka. Sparta bude dohánět manko z Vídně podle nových pořádků

Vídeň

Dříve by byl výsledek 1:2 ze hřiště soupeře do odvety dobrý. Fotbalisté pražské Sparty ovšem ve 2. předkole Ligy mistrů jako první z českých klubů narážejí na zásadní změnu. Gól vstřelený venku už při celkové rovnosti skóre nehraje roli. „Pravidla jsou daná. Musíme doma dát víc gólů, než soupeř, jedině to nás posouvá dál. Může to být 3:2, dáme v prodloužení čtvrtý gól, půjdeme dál a budeme říkat, že to je dobře. Diskutovat o tom po prvním zápase je zbytečné,“ poukazuje trenér Pavel Vrba po porážce s Rapidem Vídeň.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Sparty Praha Pavel Vrba musí vymyslet, jak vymazat náskok Rapidu...

Článek

Již ve 3. minutě se ujali vedení a celý první poločas měli utkání pod kontrolou. Jenže po přestávce Vrbovi chlapci vypadli z role a trenér musí vysvětlovat, co se vlastně stalo.

„Zápas byl rozdílný v obou poločasech. V prvním jsme hráli velice dobře. Měli jsme ještě další šance, které mohly skončit gólem. Soupeř nás bohužel potrestal první akcí ve druhém poločase. Samozřejmě potom měl fázi, kdy byl lepší a po naší chybě v rozehrávce dal druhou branku. Potom se zápas zase vyrovnal. Měli jsme šanci při standardce," zhodnotil Pavel Vrba na tiskové konferenci.

Foto: sparta.cz

Kapitán Sparty Bořek Dočkal během prvního duelu s Rapidem Vídeň.

Druhý gól zkrátka Spartě ve Vídni citelně chyběl.

„Výsledek pro nás samozřejmě není úplně optimální. Už se nepočítá gól venku tak, jako se počítal kdysi. Výsledek 1:2 je prohra, ale určitě máme v odvetě šanci. Věřím, že se popereme a nepříznivý vývoj za týden otočíme," neztrácí zkušený kouč naději.

Útočník potřebuje větší podporu

Zatímco v první půli byli nervózní domácí, ve druhé se neklid evidentně přestěhoval na kopačky sparťanů. Nabízí se proto otázka, jestli trenér neměl dříve sáhnout do sestavy.

„My jsme ke střídání přistoupili v momentu, kdy vývoj utkání pro nás přestal být příznivý. Po prvním inkasovaném gólu jsme chtěli víc zasáhnout do ofenzivy. Nevím, jestli to bylo pozdě. Nedokážu posoudit," krčí Vrba rameny.

Letenští navíc nedokázali optimálně využít mladého útočníka Hložka. Na hrotu byl odříznutý a musel se prát s vysokými stopery.

„Měl to strašně těžké. Stopeři Rapidu hráli velice dobře, důrazně. Hned při prvním zákroku mu dali jasně najevo, kdo je pánem na jejich polovině hřiště," připomíná trenér.

„Přesto jsme měli situace, kdy jsme Adama mohli využít víc. Sám tam ale nebyl. Ve spoustě situací jsme mohli být přesnější a možná by se prosadil víc. I v závěru zápasu jsme šli dva na dva. On byl v situaci, ve které se doma prosazuje výrazně a dává z toho góly. Bohužel se mu to nepodařilo. Věřím, že v Praze bude mít podporu ještě větší a chytne se i střelecky," spoléhá Vrba na mladého kanonýra.

Reklama

Související témata: