Hlavní obsah

Neftči Baku - Olympiakos Pireus 0:1Fotbalisté Jablonce vyzvou ve 3. předkole Evropské ligy Celtic Glasgow

Praha
Aktualizováno

Fotbalisté Olympiakosu zvítězili v odvetě 2. předkola Ligy mistrů na hřišti Neftči Baku 1:0 a zajistili si postup do další fáze. Český reprezentační brankář Tomáš Vaclík do utkání nezasáhl, stejně jako v prvním zápase před ním dostal přednost osmnáctiletý gólman Konstantinos Tzolakis. Rozhodlo se také o soupeři pro fotbalisty Jablonce ve 3. předkole Evropské ligy. Ti se střetnou s Celticem Glasgow. Rozhodla o tom porážka skotského celku ve 2. předkole Ligy mistrů na hřišti Midtjyllandu 1:2 po prodloužení. První vzájemný zápas skončil 1:1.

Foto: Ritzau Scanpix, Reuters

Fotbalisté Jablonce se ve 3. předkole Evropské ligy střetnou s Celticem Glasgow. Rozhodla o tom dnešní porážka skotského celku ve 2. předkole Ligy mistrů na hřišti Midtjyllandu 1:2 po prodloužení.

Článek

O prohře skotského vicemistra rozhodl v 94. minutě nigerijský obránce Raphael Onyedika. Celtic sice v Herningu vedl, když se ve 48. minutě trefil Callum McGregor, po hodině hry ale vyrovnal Awer Mabil. V následném prodloužení se už prosadili jen domácí.

První zápas sehraje Jablonec s Celticem na svém hřišti 5. srpna, odveta v Glasgow se uskuteční o týden později. Na jednapadesátinásobného skotského mistra narazila v minulém ročníku dvakrát ve skupině Evropské ligy pražská Sparta a v obou zápasech zvítězila vysoko 4:1.

Foto: Ritzau Scanpix, Reuters

Radost fotbalistů FC Midtjylland po postupu do 3. předkola Ligy mistrů přes skotský Celtic.

Severočeši, kteří obsadili v minulém ligovém ročníku třetí místo, se doposud se skotským týmem nepotkali. Základní skupinu Evropské ligy si zahráli jen v sezoně 2018/19, kdy postoupili přímo. V uplynulých dvou ročnících v kvalifikaci neuspěli. Ačkoliv má Celtic vyhlášené fanoušky, je otázkou, z kolika procent bude moci být vzhledem ke koronavirové situaci stadion zaplněn.

Midtjylland, který vloni vyřadil v závěrečném předkole Ligy mistrů pražskou Slavii, narazí při dalším boji o druhou účast v prestižní soutěži za sebou na PSV Eindhoven. Nizozemský tým deklasoval v úvodním klání Galatasaray 5:1 a zdolal jej i v odvetě 2:1.

Dál jdou rovněž hráči Olympiakosu Pireus s Tomášem Vaclíkem, kteří zvítězili na hřišti Neftči Baku stejně jako v úvodním domácím zápase 1:0. Reprezentační brankář však znovu do utkání nezasáhl, přednost dostal znovu osmnáctiletý gólman Konstantinos Tzolakis. Řecký celek vyzve v další fázi Ludogorec Razgrad, který vyřadil slovinskou Muru po vítězství v odvetě 3:1.

Přání zahrát si Ligu mistrů se rozplynulo dvojici Čechů Juriji Medveděvovi a Jaromíru Zmrhalovi. Ti se Slovanem Bratislava neuspěli ve Švýcarsku s Young Boys Bern a po prohře 2:3 budou bojovat o Evropskou ligu. Medveděv odehrál první poločas, do toho druhého jej nahradil právě Zmrhal.

Odvetná utkání 2. předkola fotbalové Ligy mistrů:
Mistrovská část:
Neftči Baku - Olympiakos Pireus 0:1 (0:1), první zápas 0:1, postoupil Olympiakos
Šeriff Tiraspol - Alaškert (Arm.) 3:1 (2:1), první zápas 1:0, postoupil Šeriff
Kluž - Lincoln Red Imps (Gibr.) 2:0 (1:0), první zápas 2:1, postoupila Kluž
Ludogorec Razgrad - Mura (Slovin.) 3:1 (1:0), první zápas 0:0, postoupil Ludogorec
Young Boys Bern - Slovan Bratislava 3:2 (2:0), první zápas: 0:0, postoupil Bern
Crvena zvezda Bělehrad - Kajrat Almaty 5:0 (3:0), první zápas 1:2, postoupil Crvena zvezda.
Nemistrovská část
Galatasaray Istanbul - PSV Eindhoven 1:2 (0:1), první zápas 1:5, postoupilo PSV.
Midtjylland - Celtic Glasgow 2:1 po prodl. (0:0, 1:1), první zápas: 1:1, postoupil Midtjylland

Reklama

Související témata: