Hlavní obsah

Monako jde do neznáma. Jsme nachystaní, ale pozor na Spartu, říká jeho kouč

Jsou jasným favoritem, ale jdou trochu do neznáma. Fotbalisty AS Monako čeká na Letné teprve první soutěžní duel v nové sezoně, což by měla být pro pražskou Spartu ve 3. předkole Ligy mistrů výhoda. „Nebude lehké postoupit, i když to tak možná vypadá, když francouzský tým hraje proti soupeři z České republiky. Snadné to ale nebude, Sparta má svou kvalitu,“ avizuje Niko Kovač, chorvatský trenér Monaka, že jeho tým nečekají snadné duely.

Foto: AS Monako

Trenér Monaka Niko Kovač.

Článek

Třetí tým uplynulé sezony francouzské ligy jde proti Letenským v jasné roli favorita.

„Myslím, že jsme dobře připraveni. Tým je pohromadě, což je pro nás důležité. Hráči vědí, co dělat a jak to dělat. Začátek sezony je těžký. Nevíme přesně, jak na tom jsme, protože půjde o náš první soutěžní zápas. Naproti tomu, Sparta už hrála soutěžní zápasy v lize, i v Lize mistrů, což je pro ně výhodou. Náš cíl je jasný, musíme porazit Spartu, pokud chceme hrát skupinu Ligy mistrů. Uděláme pro to všechno," vyhlašuje Niko Kovač.

Monako si v pondělí ještě zatrénovalo doma, až pak vyrazí do Prahy.

Bývalý trenér Bayernu Mnichov má trochu problém s některými hráči. „Wissam Ben Yedder a Kevin Volland nebudou asi k dispozici na celých 90 minut, vzhledem k tomu, že jejich příprava byla kratší než u ostatních, protože byli na EURO. Sofiane Diop cítí bolest po zápase s Antverpami. Poslední dva týdny ani moc netrénoval. Jeho stav monitorujeme," líčí devětačtyřicetiletý rodák z Berlína.

Cíl pro klub z monackého knížectví je jasný. „Francouzi mají obvykle tři místa ve skupině Ligy mistrů, a my chceme být mezi nimi. Zároveň tak pomůžeme zvýšit i národní koeficient. Cesta tam však bude velmi náročná a určitě budeme potřebovat trochu štěstí," uvědomuje si Kovač.

Reklama

Související témata: