Hlavní obsah

Fábregas se vrací na Letnou. Vrba nanesl Rosovi, proč hrál dobře v Arsenalu

Léta společně strávená mezi Kanonýry nejde zapomenout. Dva velcí kamarádi z Arsenalu teď ovšem stojí proti sobě. Tomáš Rosický jako sportovní ředitel pražské Sparty. A Cesc Fábregas ještě stále jako aktivní hráč Monaka. Do play off fotbalové Ligy mistrů může ze 3. předkola projít jen jeden z nich. Jasným favoritem na postup je klub z monackého knížectví, třetí tým minulé sezony francouzské ligy.

Tomáš Rosický se synemVideo: Sport.cz

 
Článek
Fotogalerie

Nebesa se protrhla, exhibice proběhla rozbouřeným živlům navzdory. Když Tomáš Rosický v červnu 2018 na sparťanském trávníku odcházel do fotbalového důchodu, jeho dlouholetý parťák Cesc Fábregas nemohl ve výběru světa chybět.

Slavná hvězda věděla, co se patří, takže když kolem ní cupital mrňous Rosický junior, španělský záložník šel do skluzu, kterým špunta samozřejmě nezastavil, aby mohl skórovat.

Rozlučka Tomáše Rosického - sestřih první půleVideo: Sport.cz

V úterý večer se na Letnou vrátí, jenže žerty tentokrát půjdou stranou. V bitvě o zlatý poklad jménem Liga mistrů nebude 90 minut pro kamarádství žádný prostor.

„Fàbregas je výborný fotbalista. Říkal jsem Tomášovi, že měl výborného spoluhráče, proto hrál v Arsenalu tak dobře," dobírá si trenér Pavel Vrba svého nadřízeného.

„Hráči jsou to zkušení, mají za sebou krásnou karieru. Určitě na Fàbregase budeme upozorňovat, je to skvělý hráč," dodává už vážně kouč.

Vrba na španělskou hvězdu narazil pro změnu v listopadu před deseti lety v Edenu, kde Plzeň hostovala při svém historicky prvním vystoupení v Lize mistrů. Fàbregas tehdy oblékal dres Barcelony, jedním gólem podpořil Messiho hattrick a katalánský gigant si odvezl výhru 4:0.

Viktorku dovedl bývalý trenér české reprezentace do Ligy mistrů celkem třikrát. Sparta čeká na postup do milionářské soutěže od podzimu 2005.

„Dostali jsme se tam, kam jsme se dostat chtěli. Víme, že budeme hrát na podzim v Evropě. Já bych ale hrozně rád hrál Champions League," dává Vrba najevo, že jistota Evropské ligy ho uklidňuje, ale neuspokojuje. Chce ještě víc.

Reklama

Související témata: