Hlavní obsah

Plzeň odletěla do Petrohradu. Chceme potvrdit příslušnost k evropské smetánce, říká Bakoš

Radek MalinaSport.czPrávo

Bez opory zadních řad Davida Limberského odletěla fotbalová Viktoria Plzeň v úterý ráno do Petrohradu, kde nastoupí ve středu k druhému utkání ve skupině D Ligy mistrů proti CSKA Moskva. Cílem Západočechů je využít skutečnosti, že ruský sok nebude mít maximální podporu vlastních fanoušků a smazat nulu v kolonce získaných bodů.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Plzeňský obránce Roman Hubník (vlevo) uniká útočníkovi Manchesteru City Edinu Džekovi v zápase Ligy mistrů.

Článek

Tým trenéra Pavla Vrby odletěl podle plánu v osm hodin ráno, jen cílová destinace se po čtvrtečním rozhodnutí vedení UEFA změnila. Trávník stadiónu Chimki, kde má CSKA hrát domácí zápasy Ligy mistrů, je totiž v nezpůsobilém stavu. A tak se vedení ruského protivníka domluvilo na vypůjčení arény Zenitu Petrohrad, který však v úterý ve dvacet hodin místního času hostí v duelu Champions League Austrii Vídeň.

Západočeši tak budou muset poslední přípravu absolvovat v tréninkovém areálu Zenitu Petrohrad, tisková konference kapitána Pavla Horvátha a trenéra Pavla Vrby však proběhne čtyři hodiny před výkopem úterního duelu na hlavním stadiónu Zenitu.

Ve výpravě směřující do Petrohradu chyběl obránce David Limberský, který má trhlinu v zadním stehenním svalu pravé nohy a minimálně šest týdnů bude mimo hru. Devětadvacetiletý zadák vynechá středeční duel proti CSKA Moskva, vyloučen je však i jeho start v obou duelech proti Bayernu Mnichov (23. října venku, 5. listopadu doma).

Nejschůdnější soupeř?

Jeho spoluhráči se budou snažit v Petrohradu sejmout nálepku největšího outsidera skupiny. „Fanoušci vnímají náš zápas proti CSKA jako nejschůdnější příležitost získat body. Ale my si uvědomujeme sílu soupeře. Mají velké zkušenosti z evropských pohárů," přemítal útočník Marek Bakoš, který zařídil vítěznou branku při páteční generálce v Jihlavě (1:2).

„Je jasné, že pokud máme usilovat o třetí místo, musíme zvládnout zápasy s CSKA Moskva, protože Bayern a Manchester City si první dvě pozice nepochybně pohlídají. Věřím, že proti ruskému týmu dokážeme bodovat," říkal obránce Roman Hubník, jenž v minulosti působil v FK Moskva.

V přesunu duelu do Petrohradu nespatřoval žádný z borců plzeňského kádru nevýhodu. „My prostě stejně cestujeme k zápasu na půdu soupeře, jen se změnilo prostředí. Ale jsem zvědav, jak situaci budou vnímat hráči CSKA a zda bude atmosféra odpovídající duelu Ligy mistrů. Na druhou stranu náš středeční soupeř nemá vlastní stadión a domácí utkání hraje střídavě v Chimki aréně, v Lužnikách nebo v aréně Lokomotivu, takže jeho hráči jsou asi zvyklí," přemítá Bakoš, jenž má zkušenosti s ruským fotbalem z působení v Jaroslavli.

„CSKA však není typickým ruským klubem. Mají hodně legionářů, jde spíše o výběr z celého světa a každý z hráčů má na kontě velký úspěch. Ruská liga je navíc hodně kvalitní. Jedna z nejlepších v Evropě, přestože je přehlížená. Každopádně se soupeře nebojíme. Chceme dokázat, že jsme mezi evropskou klubovou smetánkou právem," hlásil Bakoš před odletem.

„CSKA si dlouho drží vysokou výkonnost, patří dlouhodobě mezi trojici nejlepších klubů v Rusku. Společně s Petrohradem, jen třetí do party se mění," dumal s úsměvem Hubník. „Je pravda, že posledních pár zápasů se našemu soupeři nevydařilo. Nicméně na duel Ligy mistrů budou nepochybně perfektně nachystaní. Naší malou výhodou by snad mohlo být, že museli opustit Moskvu a bude se hrát v Petrohradu," přemítal Hubník s odkazem na skutečnost, že moskevský protivník z tří posledních duelů dva prohrál a jednou remizoval. Utkání CSKA Moskva-Viktoria Plzeň je na programu ve středu v 18 hodin SELČ.

Reklama

Související témata: