Hlavní obsah

Plzeň byla proti Bayernu k nepoznání! Viktorii navíc sudí upřel penaltu, píší v Německu

Berlín

Statečný a kvalitní výkon Viktorie Plzeň v úterním střetu s obhájcem triumfu v Lize mistrů Bayernem Mnichov zaujal. Hru českého mistra oceňují i německá média, byť pochopitelně vyzdvihují především vyrovnání rekordní vítězné série Barcelony ze strany bavorského týmu (devátá výhra v řadě) a také jistý postup svěřenců trenéra Pepa Guardioly.

Foto: Milan Malíček, Právo

Plzeňský Tomáš Hořava (vpravo) a Mario Götze z Bayernu v utkání Ligy mistrů ve Štruncových sadech.

Článek

Německá média kvitují proměnu, kterou Západočeši prošli od potupného debaklu Allianz Areně (0:5). „Zápas byl překvapivě vyrovnaný a Plzeň byla ve srovnání s prvním zápasem v Mnichově k nepoznání. Defenzívu Bayernu vystavila nečekaným problémům," píše například list Franfurter Allgemeine Zeitung.

V podobném duchu hodnotí duel i odborný magazín Kicker: „Bayern měl s českým šampiónem mnohem více starostí, než se očekávalo. Plzeň se neschovávala a bavorský tým hned od začátku atakovala. Guardiolova jedenáctka nemohla chytit svůj rytmus. Prokletí zlomil až střídající Mandžukič. Kdo si ale myslel, že zápas je hotový, spletl se. Vrbův tým neúnavně bojoval a využíval prostoru, který mu Mnichované otevírali. Nakonec si ale Bayern dokráčel po zaslouženou výhru."

Bayern měl i štěstí

Některé německé deníky připomínají, že hned v úvodu mohl obhájce trofeje prohrávat, protože podle nich se měla ve prospěch Plzně kopat penalta. „Bayern měl na začátku zápasu štěstí. Contento stáhl za dres Tecla, ale rozhodčí Lahoz penaltu neodpískal," uvádí Bild.

„Češi v úvodním utkání neměli jedinou šanci a navíc byli naprosto neškodní. Tentokrát ale hráli od začátku velmi odvážně a Bayern dokonce potřeboval štěstí, když po faulu Contenta na Stanislava Tecla sudí odmítl písknout penaltu," popsal situaci Süddeutsche Zeitung.

Reklama

Související témata: