Hlavní obsah

Jsme jasný outsider, ale třeba se Hartovi zase něco nepovede, říká Horváth před bitvou se City

Manchester

Bez bodu jsou fotbalisté Viktorie Plzeň po čtyřech kolech Ligy mistrů. Stejně nepříznivou bilancí se mohli pochlubit už jen hráči Marseille. Západočeši nastoupí ve středu večer v pátém díle skupiny D na hřišti Manchesteru City. "Jsme jasný outsider. Věřím, že nás domácí podcení, což může být naše šance," doufá plzeňský kapitán Pavel Horváth.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Plzeňský záložník Pavel Horváth (vpravo) se skluzem snaží vypíchnout míč středopolaři Manchesteru City Yaya Tourému během zápasu Ligy mistrů.

Článek
Fotogalerie

Trénink brankářů Plzně

Trénink brankářů Plzně

Jaký je recept, aby Plzeň na hřišti Manchesteru City bodovala?

Musíme hrát lépe než v prvním vzájemném utkání doma. Třeba proti Bayernu Mnichov se nám první zápas rovněž nepovedl a odveta už chvílemi vypadala líp. Doufám, že s Manchesterem to bude stejné. Věřím, že se z prvního zápasu poučíme. I když hráči City jsou špička, snad se do nějakých šancí dostaneme a některé proměníme.

Při domácím utkání jste poločas anglickému soupeři vzdorovali, ale po přestávce během patnácti minut zápas ztratili. Lze se podobnému výpadku vyvarovat?

Musíme vydržet hrát jako v prvním poločase celé utkání. Věřím, že by mohlo ze strany City dojít i k nějakému podcenění nebo polevení v koncentraci, protože už mají postup jistý. To by mohla být naše šance.

Může představovat výhodu i skutečnost, že Manchester s největší pravděpodobností nebude hrát v úplně nejsilnější sestavě?

Paradoxně by možná bylo lepší, kdyby nastoupili hráči, kteří hrají stabilně. Ale kádr mají tak široký, že i v pomyslném béčku mají reprezentanty různých zemí. O nějakém slabém hráči se nedá vůbec mluvit.

Trenér Pellegrini oznámil, že do branky pošle Harta, který v úvodu sezóny dělal chyby a je pod velkým tlakem. Nepředstavuje právě přítomnost anglického reprezentanta naději na úspěch?

Musíme střílet z dálky točené střely, aby mu naše rány připadaly těžké. Uvidíme, třeba se mu zase něco nepovede.

Nicméně v domácím prostředí je Manchester doma téměř stoprocentní. V Premier League vyhrál šest zápasů při skóre 26:2, z posledních devíti zápasů na Etihad Stadium podlehl jen Bayernu Mnichov.

Je to Liga mistrů, a tak budeme věřit, že předvedeme výkon podobný jako doma proti Bayernu, vstřelíme nějaké góly a třeba bod odvezeme.

Nejde až o příliš ambiciózní plán?

Nemáme co ztratit. Všichni vědí, jaké jsou papírové předpoklady. Jsme v jasné pozici outsidera. Ale nevzdáme se a budeme bojovat. Tohle jsou nejlepší zápasy. Přirovnání bych hledal v prvních kolech domácího poháru, kdy nastupujeme s Viktorkou proti týmům z nižších soutěží.

Produktivita Manchesteru však nahání hrůzu. Viděl jste jejich poslední vystoupení proti Tottenhamu, který ponížili výpraskem 6:0?

Ne. Až s odstupem jsem si prohlédl, jaké vstřelili góly. Pro nás jejich vysoké vítězství v posledním utkání nic nezměnilo. Uvědomujeme si, jak těžký duel nás čeká.

Budete sledovat zápas CSKA Moskva-Bayern Mnichov, který začne s předstihem? Pokud by ruský tým neprohrál, musíte získat minimálně stejný počet bodů, abyste v posledním utkání skupiny před domácím publikem bojovali o postup.

Jsem v klidu. Trenér Bayernu Pep Guardiola mi po zápase v Plzni říkal, že v Moskvě vyhrají (směje se). Ale každý bod, který bychom přivezli z Manchesteru, by byl příjemný. Posílil by naši šanci do posledního zápasu.

Reklama

Související témata: