Hlavní obsah

V Amsterdamu spadl fanoušek z tribuny a vážně se zranil. Ambulance s ním navíc bourala

Amsterdam

Hrůzostrašnou událost zažili fanoušci Ajaxu, a to krátce poté, co fotbalisté amsterdamského celku vstřelili v zápase Ligy mistrů druhý gól do sítě slavné Barcelony. V sektoru 126 se totiž jeden z nich radoval tak vehementně, až přepadl přes bariéru a po pětimetrovém pádu si vážně poranil hlavu. Při cestě do nemocnice selhala i zdravotnická pomoc.

Foto: reprofoto

Fanoušek ležel po pádu bez hnutí.

Článek

V závěru první půle český sudí Královec omylem zastavil míč při rozehrávce Barcelony, balónu se zmocnili domácí a rozehráli akci, na jejímž konci byl gól Hoesena. Ajax vedl nad favorizovanými Katalánci o dva góly a Amsterdam Arena se topila v nadšení.

Z toho ale někteří fanoušci rychle vystřízlivěli. Byli to ti, kteří viděli, jak se jeden z přívrženců domácích neudržel za zábranou a přepadl. Po pětimetrovém pádu zůstal nehybně ležet.

Nešťastník bojuje o život

O nešťastníkovi zatím nejsou žádné podrobnější informace. Tamní policie potvrdila, že muž v této chvíli bojuje v nemocnici o život. „Muž, který spadl v prvním poločase z prvního prstence stadiónu na zem, byl transportován do nemocnice s vážným poraněním hlavy," píše policie v prohlášení.

Už se ale nezmiňuje o tom, že cesta trvala déle, než je obvyklé. Sanitka, která muže odvážela, totiž prý nešťastnou náhodou narazila do další ambulance. Zraněného fanouška tak přivezla do nemocnice až helikoptéra.

Některá média už během středy vydala zprávu, že muž zemřel, to ale policie dementovala. „Není to pravda, víc vám ale říct nemůžeme," prohlásila policie.

Reklama