Hlavní obsah

Ferguson přemlouval Guardiolu, ať jde do Manchesteru. Asi jsem nerozuměl, vtipkoval kouč Bayernu

Manchester

Fotbalový trenér Pep Guardiola a Bayern Mnichov. Tohle pouto je v letošní sezóně tak silné, až z toho všem soupeřům naskakuje husí kůže. Jenže nechybělo mnoho, aby se španělský kouč před letošní sezónou usadil na lavičku jiného slavného celku Manchesteru United. Guardiola před dnešním čtvrtfinálovým zápasem (výkop v 20:45, on-line na Sport.cz) vtipkoval o tom, jak se v New Yorku setkal s bývalým manažerem Rudých ďáblů Sirem Alexem Fergusonem.

Foto: Stefan Wermuth, Reuters

Trenér Bayernu Mnichov Pep Guardiola byl před dnešním zápasem Ligy mistrů na hřišti Manchesteru United v dobrém rozmaru.

Článek

Jestliže si ještě před rokem někteří fanoušci Manchesteru přáli, aby role nástupce Fergusona na lavičce United spadla do klína Guardiolovi, možná nebyli zase tak daleko od pravdy. Oba úspěšní trenéři se potkali v New Yorku, kde španělský kouč tou dobou nabíral nové inspirace a nápady.

„Sir Alex mě tehdy pozval na vynikající večeři, byl to výborný večer. Stejně jako kdykoliv předtím šlo o velice přátelské a taktní rozhovory," popisoval Guardiola průběh schůzky s legendárním trenérem Manchesteru United.

Sir Alex mluvil příliš rychle

Španělský kouč dokonce přiznal, že mu Ferguson nabídl, aby po něm v létě převzal Manchester United. Někdejší kouč Barcelony však byl už předem domluvený na angažmá v Bayernu a skotskému trenérovi navíc příliš nerozuměl. „Moje angličtina není zase tak dobrá a Sir Alex mluvil tak rychle, že jsem mu pořádně nerozuměl. Takže nevím přesně, jestli mi učinil nabídku, nebo nikoliv," vtipkoval Guardiola.

Třiačtyřicetiletý kouč však nemusí své volby převzít Bayern litovat - s německým mistrem obhájil rekordních sedm kol před koncem bundesligy titul, kromě toho už vyhrál také evropský Superpohár a MS klubů.

Teď stojí před bavorským celkem další velká výzva - vyřadit ve čtvrtfinále Ligy mistrů Manchester United, se kterým Bayern svedl před 15 lety na Camp Nou památnou finálovou bitvu, která vešla do dějin jako jeden z nejlepších finálových duelů na evropské klubové scéně. Němci tehdy přišli o trofej v nastavení a po slepených gólech Sheringhama se Solskjaerem slavili Rudí ďáblové. Jediným památníkem obratu je domácí veterán Ryan Giggs.

Jak dopadne první čtvrtfinálový zápas Ligy mistrů mezi Manchesterem United a Bayernem Mnichov?
Vyhraje domácí Manchester
25,3 %
Zápas skončí remízou
17 %
V duelu zvítězí Bayern
57,7 %
Celkem hlasovalo 5255 čtenářů.

Reklama

Související témata: