Hlavní obsah

Mourinho je nejlepší trenér, ale my chceme úplně všechno vyhrát, vyhlašuje kouč Atlétika Simeone

Madrid

Dlouhých 40 let čekali na chvíli, až si znovu zahrají semifinále nejprestižnějšího evropského poháru. Fotbalisté Atlétika Madrid proto chtějí v dnešním prvním vzájemném měření sil s Chelsea (výkop v 20:45, živě vysílá Prima Cool, on-line na Sport.cz) udělat všechno pro to, aby v Lize mistrů dosáhli skvělého výsledku. „Hráči jsou natěšení, vidím na nich obrovskou touhu uspět a vyhrát úplně všechno,“ netají se velkými ambicemi trenér Colchoneros Diego Simeone. Svého protějška Josého Mourinha přitom považuje za nejlepšího fotbalového trenéra planety.

Foto: Andres Kudacki, ČTK/AP

Trenér Atlétika Madrid Diego Simeone dokáže své hráče vždy pořádně vyhecovat - na snímku objímá útočníka Adriána Lópeze.

Článek

Méně slavný z madridských klubů letos ohromuje svými výkony nejen celé Španělsko, ale také fotbalovou Evropu. Atlético má nakročeno k mistrovskému titulu v La Lize a velké ambice neskrývá ani v milionářské soutěži.

„Čeká nás obrovská výzva. Musíme se hodně snažit, protože budou rozhodovat detaily. Ale naši hráči jsou dobře nachystaní, natěšení, vášniví, moc a moc touží po úspěchu. Sezóna se hodnotí až na jejím konci, ale naše mužstvo chce vyhrát. Úplně všechno!" řekl Diego Simeone španělským novinářům. „Na hřišti necháme to nejlepší. Hráči, trenéři, fanoušci - prostě všichni," dodal impulzivní trenér.

Jeho tým v posledním vzájemném měření sil na konci srpna 2012 smetl Chelsea v Superpoháru 4:1, teď však Argentinec očekává mnohem vyrovnanější bitvu.

„Oni mají na lavičce Mourinha a to je zajisté nejlepší trenér na světě. Budou rozhodovat zkušenosti a těch má Chelsea mnohem víc," upozornil Simeone. Věří však, že Atlético bude pokračovat ve skvělé formě z posledních týdnů, kdy vyhrálo osm ligových zápasů v řadě. „Rozhodnou detaily, individuální technické kvality, ale bude to i kolektivní práce. To je naše přednost," doufá.

Mourinho: Přijeli jsme vyhrát

Chelsea chce na stadiónu Vicenteho Calderóna zapomenout na sobotní šokující ligovou porážku 1:2 se Sunderlandem, která Blues zkomplikovala boj o mistrovský titul. „Nemáme žádné nevyřízené účty. Vždycky se snažíme hrát co nejlépe a v této fázi Ligy mistrů chce uspět úplně každý," tvrdí trenér Chelsea José Mourinho.

Hru španělského protivníka má dobře nastudovanou. Ještě v minulé sezóně totiž vedl konkurenční Real Madrid. „Znám je velmi dobře. Hráčům jsem všechno řekl, hrajeme proti dobrému týmu a vážíme si jich. Atlético chce zvítězit, ale to samé chce také Chelsea," dodal portugalský manažer.

Fanoušci španělského týmu vyhlíží návrat svého někdejšího kapitána a tehdy mladého střelce Fernanda Torrese. „Vždycky bude jeden z nás a řekl bych, že před zápasem se dočká velkých ovací. Torres tento klub miluje," je přesvědčený Simeone.

Ten zřejmě bude moci nasadit i Ardu Turana, který kvůli potížím s tříslem vynechal páteční ligový zápas proti Elche (2:0). V hostující sestavě chybí kvůli disciplinárnímu trestu zadák Branislav Ivanovič, do Madridu vůbec nepřijel zraněný útočník Samuel Eto'o a nejistý je také start záložníka Edena Hazarda. Naopak do branky Blues by se měl po viróze vrátit Petr Čech.

Jak dopadne úvodní semifinálový zápas Ligy mistrů mezi Atlétikem a Chelsea?
Zvítězí Atlético
40,7 %
Remízou
17,8 %
Vyhraje Chelsea
41,5 %
Celkem hlasovalo 11998 čtenářů.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články