Hlavní obsah

Sparta může vyfasovat Bílka, soupeře se dozvědí i Mladá Boleslav a Liberec

Teprve dnes budou fotbalisté Sparty kompletní, do letní přípravy se poprvé zapojují také reprezentanti. A jednou z prvních věcí, kterou udělají, bude sledování poledního losu 1. a 2. předkola Ligy mistrů. O hodinu později přijde ve švýcarském Nyonu na řadu také 2. předkolo Evropské ligy, jež bude zase zajímat fotbalisty Mladé Boleslavi a Liberce. Plzeň si na soupeře počká do příštího losování.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Fotbalisté Sparty Praha slaví s pohárem pro mistra ligy.

Článek

Příprava bude hodně krátká. Již v polovině července začne Sparta bitvu o postup do Ligy mistrů. Proto ji zajímá los 2. předkola, v němž letenská pouť za postupem do milionářské soutěže začne.

„Dostal se mi samozřejmě do rukou seznam potenciálních soupeřů, ale nechci ho komentovat. Uvidíme, co nám los přinese," usmívá se kouč Vítězslav Lavička.

Českým šampiónům se každopádně rýsují dva delikátní souboje. Hned ve druhém předkole mohou vyfasovat Dinamo Tbilisi a ve třetím pak Slovan Bratislava, tedy mužstva, jichž se tento měsíc chopili dva sparťani. Gruzínského mistra Michal Bílek a slovenského šampióna František Straka. Však také populární Franz okamžitě vyhlásil, že se už na Spartu těší...

„Byly by to pikantní souboje proti mým bývalým spoluhráčům a přátelům, navíc sparťanům. S oběma jsem si volal a mluvili jsme o tom, že na sebe můžeme narazit," přikyvuje Lavička.

Do Tbilisi raději ne

Právě Bílkovo Tbilisi by bylo asi nejtěžším losem, rozhodně příznivější by byl některý z postupujících z 1. předkola, maltská Valletta či lucemburské Dudelange.

Liberec a Mladá Boleslav mají zatím na výběr 79 možných soupeřů, z nichž většina navíc musí projít 1. předkolem. UEFA výběr zúží až těsně před losováním zařazením do košů.

Zápasy 1. předkola Ligy mistrů se hrají 1./2. července a odvety 8./9. července, 2. předkolo pak 15./16. a 22./23. července. Evropská liga má úvodní duely na programu 3. a 10. července, druhé předkolo se bude hrát 17. a 24. července.

Možní soupeři Sparty ve 2. předkole LM:
Dinamo Tbilisi (Gruzie), Malmö (Švédsko), KR Reykjavík (Island), Dudelange (Lucembursko), Strömsgodset (Norsko), The New Saints (Wales), St. Patricks (Irsko), Skënderbeu Korcë (Albánie), Rabotnički (Makedonie), FC Valletta (Malta), Zrinjski (Bosna), Cliftonville (Severní Irsko), Žalgiris Vilnius (Litva), Sutjeska Nikšič (Černá Hora), postupující z 1. předkola.
Možní soupeři Liberce a Mladé Boleslavi ve 2. předkole EL:
St. Johnstone (Skotsko), Györ (Maďarsko), Bydhošť (Polsko), Neman Grodno (Bělorusko), Jagodina (Srbsko), Gorica (Slovinsko), RoPS Rovaniemi (Finsko), Trenčín, Košice (oba Slovensko), 31 postupujících z 1. předkola - mj. například Trnava (Slovensko), RNK Split (Chorvatsko), Inter Baku (Ázerbájdžán), Pjunik Jerevan (Arménie), Aberdeen (Skotsko), Široki Brijeg (Bosna).

Reklama

Související témata: