Hlavní obsah

To je hořké, litoval trenér bulharského nováčka v LM po liverpoolské penaltě v nastavení

Senzace byla blizoučko. Ludogorec Razgrad, bulharský nováček v sestavě elitních fotbalových týmů v milionářské soutěži, málem vyloupil Anfield Road. Liverpoolští se ve svém stánku do posledních chvil museli obávat, jak to všechno dopadne v prvním utkání základní skupiny Ligy mistrů. Po vyrovnání soupeře v úvodu nastavení ale nakonec ještě stihli z penalty znovu strhnout vedení na svoji stranu (2:1).

Foto: Phil Noble, Reuters

Steven Gerrard poté, co z penalty zařídil Liverpoolu těsné vítězství nad Ludogorcem Razgrad.

Článek
Fotogalerie

„To je fotbal,“ posteskl si kouč Razgradu Georgi Dermendžijev. „Je to hořké, ale necítím se zase až tak nešťastně a nezoufám si,“ tvrdil trenér potěšený výkonem svého celku, který poprvé inkasoval až v 82. minutě, kdy se trefil Balotelli.

Přišlo ale nečekané vyrovnání. A nakonec také smutná tečka pro hosty v podobě Gerradovy penalty po zbytečném zákroku kanadského brankáře Borjana na okraji pokutového území. „Gólman byl naštvaný, já ne. Je to v pořádku, to se stane. Musel se rozhodnout bleskově, těžko na něj házet vinu,“ říkal trenér bulharského celku a snažil se vzhlížet k dalším zápasům. Ten nejbližší v LM budou jeho svěřenci hrát doma s Realem Madrid, který na úvod rozstřílel Basilej 5:1.

Liverpoolští budou o další body usilovat ve Švýcarsku, ale možná ještě teď nemohou uvěřit, jak šťastná pro ně byla koncovka zápasu s Razgradem.

„Ukázala se odolnost a charakter týmu. Někdy hrajete dobře a výsledek nepřichází. Bylo to složité,“ oddechl si kouč Reds Brendan Rodgers. „Je to soutěž, která je o vítězstvích,“ snažil se zasunout do ústraní nepříjemné myšlenky po překvapivě vyrovnaném souboji. „Ale jsou to mistři své země, není mnoho špatných týmů v této soutěži,“ říkal na adresu odvážného novice na prestižní klubové scéně.

„Je jasné, že to jsou velmi důležité tři body,“ ohlížel se za zápasem Jordan Henderson, záložník Liverpoolu. Jeho spoluhráč Javi Manquillo došel pro penaltu, která očekávaný bodový zisk domácích nakonec přinesla. „Javi to udělal skvěle a Steve nabídnutou šanci využil,“ liboval si Henderson.

„Konec ale byl trochu nepříjemný,“ přiznal obránce Alberto Moreno pro web UEFA.

Co je pro Liverpool pozitivní? Trefila se posila. „Mario (Balotelli) ukázal, jak je silný, jedinou šanci v pokutovém území proměnil. Pro obránce musí být těžké stát proti němu,“ podotkl Moreno.

V základu Razgradu se vedle čtyř Bulharů sešla pestrá národnostní společnost. A také fotbalově vyspělá. Mužstvo  bulharského magnáta Kirila Domušjeva favorita vskutku  zaskočilo. „Zasloužili jsme si aspoň remízu,“ lamentoval po boji tuniský útočník Younes Hamza. „Za stavu 0:0 jsme měli dvě šance. Dát je, byl by to úplně jiný zápas. Je těžké prohrát gólem z 93. minuty,“ dodal smutně rumunský bek bulharského celku Cosmin Moti.

Reklama

Související témata: