Hlavní obsah

Real Madrid - Liverpool 1:0Ronaldo rekord nevyrovnal, Arsenal ztratil tříbrankový náskok! Suchý gólem přispěl ke kanonádě

Madrid
Aktualizováno

Hvězdný Cristiano Ronaldo sice střelecký rekord Raúla, čítající 71 vstřelených branek v Champions League, zatím nevyrovnal, přesto se ale může radovat z vítězství svého Realu Madrid ve 4. kole Ligy mistrů nad Liverpoolem 1:0 a jistého postupu ze skupiny. Gólem se naopak blýskl český reprezentant Marek Suchý, jenž svojí trefou pomohl Basileji k vysoké výhře nad Razgradem 4:0, k níž přispěl brankář Tomáš Vaclík vychytaným čistým kontem. Jen v závěru nastoupil reprezentační kapitán Tomáš Rosický za Arsenal, který promarnil tříbrankový náskok a remizoval doma s Anderlechtem 3:3. Kanonýři tak ještě nemají jistý postup, ten má naopak po výhře 4:1 nad istanbulským Galatasaray Borussia Dortmund.

Foto: Arnd Wiegmann, Reuters

Obránce Basileje Marek Suchý (zcela vpravo) se raduje z gólu proti Razgradu.

Článek
Fotogalerie

Real měl proti Liverpoolu od začátku výraznou převahu a vyslal celkem 27 střel, ale v koncovce se trápil. Hodně aktivní byl zejména Cristiano Ronaldo, který toužil 71. gólem vyrovnat rekord Ligy mistrů, ale často to bylo na úkor týmu a akce řešil hodně sobecky. Navíc proti němu stál výborně chytající brankář Simon Mignolet.

Real se tak musel spokojit s jedinou brankou. Ve 27. minutě Marcelo poslal výborný centr na zadní tyč, kde už měl Karim Benzema snadnou úlohu a zařídil Realu vedení. Stal se po Lionelu Messim, Cristianu Ronaldovi a Thierrym Henrym teprve čtvrtým hráčem, který dokázal v pěti sezónách LM po sobě nastřílet alespoň pět branek.

Arsenal přišel v poslední minutě o výhru i jistotu postupu

Dortmund se sice trápí v bundeslize, kde je předposlední v tabulce, v Lize mistrů však září a zůstává stoprocentní. A to zejména zásluhou Marca Reuse, který nasměroval tým i za výhrou nad tureckým Galatasaray a v posledních třech zápasech v soutěži se podílel už na páté brance.

Ve skupině D mohlo být o postupujících rozhodnuto, ale Arsenal potkal ohromný kolaps. Nad Anderlechtem vedl už 3:0 po gólech Mikela Artety, Alexise Sáncheze a Alexe Oxlada-Chamberlaina. Jenže za hosty dvěma góly snížil Anthony Vanden Borre a v poslední minutě zařídil remízu Aleksandar Mitrovič. Anderlecht dohnal tříbrankové manko jako teprve čtvrtý tým v LM. Posledních devět minut hrál za Arsenal také Rosický.

Juventus odvrátil velké starosti, když doma prohrával s Olympiakosem 1:2, ale povedlo se mu skóre otočit během jediné minuty. Nejprve si dali hosté vlastní gól a vzápětí rozhodl o důležitém vítězství Paul Pogba. První gól Staré dámy dal Andrea Pirlo tradičně z přímého kopu a oslavil jubilejní stý start v Champions League.

Vaclík se Suchým posílili naděje Basileje

Své naděje na postup zvýšila Basilej s českými reprezentanty Vaclíkem a Suchým, který se brankou podílel na vysoké výhře 4:0 nad Razgradem. Suchý uzavřel skóre v 65. minutě, když po rohovém kopu zblízka doklepl odražený míč. Švýcarského mistra poslal do vedení Breel Embolo, který se ve věku 17 let a 263 dní stal šestým nejmladším střelcem v historii LM.

Fotbalisté Leverkusenu zvítězili na hřišti Petrohradu 2:1 a po třetí výhře za sebou se výrazně přiblížili postupu. Na prvním místě tabulky skupiny C mají náskok pěti bodů na třetí Zenit. O výhru se zasloužil korejský záložník Son Hung-min, který vstřelil obě branky.

Korejský reprezentant se stal teprve třetím asijským fotbalistou, který v jednom utkání Ligy mistrů skóroval dvakrát. Předtím se to povedlo jen Uzbekovi Maximu Šackichovi a íránské legendě Alimu Daeímu. Petrohrad už stihl v závěru jen snížit zásluhou Rondóna.

Výsledky zápasů 4. kola fotbalové Ligy mistrů
Skupina A:
Malmö - Atlético Madrid 0:2 (0:1)
Branky: 30. Koke, 79. Raúl García. Rozhodčí: Clattenburg - Beck, Collin (všichni Angl.). Diváci: 20 500.
Juventus Turín - Olympiakos Pireus 3:2 (1:1)
Branky: 21. Pirlo, 65. vlastní Jiménez, 66. Pogba - 24. Botía, 61. N'Dinga. Rozhodčí: Atkinson - Mullarkey, Cann (všichni Angl.). Diváci: 39 091.
Skupina B:
Real Madrid - Liverpool 1:0 (1:0)
Branka: 27. Benzema. Rozhodčí: Kassai - Ring, Tóth (všichni Maď.). Diváci: 79 283.
Basilej - Ludogorec Razgrad 4:0 (2:0)
Branky: 34. Embolo, 42. González, 59. Gashi, 64. Suchý. Rozhodčí: Lannoy - Stien, Debart (všichni Fr.). Diváci: 35 272.
Skupina C:
Petrohrad - Leverkusen 1:2 (0:0)
Branky: 89. Rondón - 68. a 73. Son Hung-min. Rozhodčí: Undiano Mallenco - Díaz Pérez, Yuste (všichni Šp.). Diváci: 17 010.
Benfica Lisabon - Monako 1:0 (0:0)
Branka: 82. Talisca. Rozhodčí: Fernández Borbalán - Cabanero, Alonso (všichi Šp.). Diváci: 32 565.
Skupina D:
Arsenal - Anderlecht Brusel 3:3 (2:0)
Branky: 25. Arteta z pen., 29. Sánchez, 58. Oxlade-Chamberlain - 61. a 72. z pen. Vanden Borre, 90. Mitrovič. Rozhodčí: Turpin - Cano, Danos (všichni Fr.). Diváci: 59 872.
Dortmund - Galatasaray Istanbul 4:1 (1:0)
Branky: 39. Reus, 56. Papastathopulos, 74. Immobile, 85. vlastní Kaya - 70. Balta. Rozhodčí: Královec - Slyško, Wilczek (všichni ČR). Diváci: 65 851.

Reklama

Související témata: