Hlavní obsah

Že nedal Hazard penaltu? I mistr tesař se někdy utkne, říká Čech

Maribor

Chelsea si mohla už ve středu zajistit postup do osmifinále Ligy mistrů. Blues i s Petrem Čechem v základní sestavě ale remizovali na hřišti Mariboru 1:1. V tabulce základní skupiny G však Londýňané zůstali na první příčce s tříbodovým náskokem na druhé Schalke. Brankář Čech si uvědomuje, že při něm ve Slovinsku stálo i trochu štěstí. Smůla se naopak přilepila na kopačky Edenu Hazardovi, který neproměnil penaltu. Ale to se podle českého brankáře nestává často.

Foto: Srdjan Zivulovic, Reuters

Brankář Chelsea Petr Čech zasahuje v utkání proti Mariboru.

Článek

Dvaatřicetiletý gólman dostal stejně jako v domácím zápase s Mariborem šanci nastoupit v základní sestavě. V zápase na Stamford Bridge český gólman neinkasoval a dokonce přečkal i pokutový kop soupeře. V Mariboru ho překonal po padesáti minutách Ibraimi. „Domácí dali na začátku druhé půle krásný gól střelou ke vzdálenější tyči a pak jsme měli docela kliku, protože Zahovič krátce po tom gólu přestřelil ze tří metrů prázdnou branku," popisoval plzeňský rodák na svých oficiálních stránkách.

„Takhle jsme pořád měli šanci vrátit se do zápasu, což se po vyrovnání Matiče podařilo. Dokázali jsme si vytvořit spoustu dalších šancí, ale jejich gólman Handanovič byl mužem zápasu," uznal Čech, který v probíhající sezóně zatím zasáhl celkem do pěti utkání, z toho byl čtyřikrát v základní sestavě.

Maribor si štěstí zasloužil

Pět minut před koncem mohli hráči anglického celku dotáhnout obrat, k dispozici měli pokutový kop. Ten však Belgičan Hazard proměnit nedokázal. „Snad všechny penalty, které kdy kopal, proměnil. Teď mu to zrovna nevyšlo, ale i mistr tesař se někdy utne. Máme body, chtěli jsme tři, ale domácí bojovali na hranici svých možností a trochu toho štěstí si asi zasloužili," uznal gólman, který by podle anglických médií mohl jarní část sezóny odchytat na hostování v Besiktasi.

Chelsea tak nevyužila možnost zajistit si postup do vyřazovacích bojů. K tomu ale zároveň potřebovala, aby Schalke neprohrálo na hřišti Sportingu. Bundesligový celek ale v Portugalsku prohrál 2:4. „Nedá se nic dělat. Teoreticky už jsme si postup mohli zajistit, ale my jsme nevyhráli a Schalke prohrálo se Sportingem. V tabulce jsme ale dál první a bylo by fajn to uhrát už v příštím zápase, protože cílem je postup z prvního místa," vypráví Čech.

Blues si budou chtít zajistit postup už v příštím utkání v Gelsenkirchenu na stadiónu Schalke. Základní skupinu Londýňané zakončí doma proti Sportingu Lisabon. Otázkou však je, zda do alespoň jednoho z těchto zápasů zasáhne Petr Čech, týmová dvojka.

Jak dopadne Chelsea ve skupině G Ligy mistrů?
Skupinu vyhraje
88,4 %
Skončí druhá a postoupí
6,4 %
Do osmifinále nepostoupí
5,2 %
Celkem hlasovalo 7512 čtenářů.

Reklama

Související témata: