Hlavní obsah

Zpropadený Suárez! Harta zase dvakrát pokořil, a tak jsou Angličané blízko krachu

Praha

Stačil mu jediný poločas, aby prakticky rozmetal naděje Manchesteru City na místenku ve čtvrtfinále fotbalové Ligy mistrů. Útočník Luis Suárez dvěma góly v úterním večeru zařídil vítězství Barcelony na půdě anglického soka. Když brankář Joe Hart inkasoval podruhé, zlostně zaklel, až i ruchové mikrofony musely zčervenat. Druhý střet s uruguayským kanonýrem během deseti měsíců mu přinesl hořké zklamání.

Foto: Lee Smith, Reuters

Barcelonský Luis Suárez (vpravo) a brankář Manchesteru City Joe Hart po prvním osmifinále LM.

Článek
Fotogalerie

„Luis je fantastický hráč. Nepřekvapilo mě, že byl klíčovým mužem zápasu. Barcelona za něj zaplatila bezmála osmdesát miliónů liber, což hovoří samo za sebe. Dokázali jsme ho uhlídat docela dobře. Až na ty dvě situace," posteskl si Hart, brankář Manchesteru City po výsledku 1:2.

Už podruhé se musel sklonit před uměním borce, jehož úvod angažmá v Barceloně provázel trest za kousnutí italského reprezentanta Giorgia Chielliniho při zápase mistrovství světa v Brazílii 2014. Právě na šampionátu při vzájemné konfrontaci prožil Hart hořké zklamání poprvé. Tehdy totiž Suárez dvěma góly ponížil sebevědomé Angličany, kteří už po druhém zápase měli jasno, že se domů vrátí s nepořízenou.

Po Suárezově úterním vystoupení na Etihad Stadium mají sice borci Manchesteru City ještě šanci vše napravit v odvetě, jenže historicky první účast ve čtvrtfinále se zdá nedostupná. „Nehráli jsme dobře do prvního gólu a následně jsme trochu zpanikařili. Myslím, že to bylo zcela jasně patrné. Až když jsme si uvědomili, jaké světové kvalitě čelíme, dokázali jsme naši hru přeskupit," rekapituloval Hart průběh bitvy s Barcelonou.

Kanibal nadchl účastníka dvou světových šampionátů

Bývalý anglický reprezentant a účastník dvou mistrovství světa Chris Waddle, který je komentátorem Radia BBC 5 Live, byl výkonem Suáreze nadšen. „Ukázal, že je správným týmovým hráčem. Hrál fantasticky. Vstřelil dva góly, další mohl přidat a trávník pod jeho nohama doslova hořel. Byl velmi, velmi nebezpečný," rozplýval se Waddle nad hrou uruguayského snajpra, jenž podle statistik serveru soccernet.com zaznamenal ve třiadvaceti zápasech za Barcelonu devět gólů a dvanáct asistencí.

Suárez zůstával nečekaně chladný po návratu do Anglie, kterou v létě opustil. „V každém zápase se snažím odvést maximum. A pokud se dvakrát prosadím proti komukoliv, cítím se pochopitelně spokojený," zdržel se útočník pro BBC jakékoliv euforie z pokoření anglického celku.

„Myslím, že pro odvetu jsme získali klid. Dokázali jsme vyhrát, což bylo nejzásadnější. Nicméně s kvalitou Manchesteru City nikdy nelze předvídat, co se stane," složil soupeři kompliment, nicméně drobné rýpnutí si přece jen neodpustil. „Myslím, že jednogólová prohra je pro domácí dobrým výsledkem. Mohli dostat mnohem větší příděl, nemluvě o penaltě v poslední minutě," připomínal Suárez skutečnost, že Messi promarnil v samém závěru pokutový kop.

„Myslím, že tato situace nám definitivně mohla zlomit vaz. Ale udrželi jsme naději. Skutečně věřím, že s masivní podporou našich fanoušků můžeme v Barceloně vyřazení odvrátit," nevzdával se Hart naděje a upínal se k výkonu z druhého poločasu, kdy se jeho tým dokázal obdivuhodně vrátit do zápasu po zpackané první půli. „Po přestávce jsme hráli fantasticky. Chyběla jen větší efektivita," pronesl Hart.

Postoupí do čtvrtfinále Ligy mistrů Manchester City, nebo FC Barcelona?
Manchester City
18 %
FC Barcelona
82 %
Celkem hlasovalo 7647 čtenářů.

Reklama

Související témata: