Hlavní obsah

Měli jsme využít toho, že se proti Realu obrátili i jeho vlastní fanoušci, litoval snajpr Huntelaar

Madrid/ Praha

Zažil slastný, i když po naplnění osmifinálové odvety hořký návrat do madridského fotbalového chrámu, kde před šesti lety sám působil. Dvěma góly se nizozemský snajpr Klaas-Jan Huntelaar postaral o to, že se Real za ohlušujícího pískotu svých fanoušků doslova třásl, aby v Lize mistrů neskončil. „Měli jsme dosáhnout víc, mohli jsme využít toho, že se proti Realu obrátili i vlastní fanoušci,“ litoval Huntelaar, že jeho Schalke rýsující se senzaci nezavršilo ještě pátou brankou do Casillasovy sítě, k níž mělo mimochodem v poslední minutě hodně blízko.

Foto: Andres Kudacki, ČTK/AP

Útočník Schalke Klaas-Jan Huntelaar se raduje po brance, kterou na Santiago Bernabeu vstřelil domácímu Realu Madrid.

Článek

V domácím zápase s Realem si moc nezahrál, neboť pro zranění musel Huntelaar už po půlhodině nuceně střídat. Schalke jeho střelecké schopnosti citelně chyběly a dost možná  i proto prohrálo v polovině února první osmifinálovou partii s Realem hladce 0:2. Na San Bernabeu mělo být tudíž bez šance.

Domácí v sobě moc důvěry neměli

„Šli jsme do odvety s tím, že se pokusíme o zázrak, chtěli jsme využít rozpoložení, v němž se Real momentálně nachází. Proto jsme začali od první minuty ofenzivně, proto jsme od první minuty vyvíjeli velký tlak," glosoval jedenatřicetiletý nizozemský útočník odvážný a útočně laděný výkon Schalke.

„Na domácích bylo patrné, že v sobě moc důvěry nemají. Zvláště, když se i jejich opravdoví fanoušci obrátili záhy proti nim," připomínal Huntelaar sílící nespokojenost publika, jež dávalo s přibývajícími minutami a nepříznivě se vyvíjejícím skóre čím dál vehementněji najevo, že má mizerných výkonů dost. Casillas, Bale, Pepé, Khedira, Benzema a spol. si vysloužili hvízdot...

„Hráli jsme skvěle, ale zasloužili jsme si víc než jen pouhou výhru. Příliš snadno jsme připustili, aby domácí rychle vyrovnali," narážel na dva góly hlavičkujícího Ronalda, jenž na scéně Ligy mistrů nastřílel už 75 gólů a srovnal tak krok se svým největším konkurentem Messim. V historii evropských fotbalových pohárů dokonce vytvořil nový rekord, neboť má na kontě už 78 branek.

Real neměl tak snadno vyrovnat

„Kdybychom udrželi náskok do přestávky, hráči Realu by se necítili tak pohodově. A pokračující osmifinále by pro ně už teprve nebylo tak pohodlné," byl přesvědčen Huntelaar, který bílý dres Realu oblékal v sezóně 2008/09. Nastřílel v něm ovšem jen osm ligových gólů, takže po roce odešel do AC Milán, aby se hned v následující sezóně objevil v Gelsenkirchenu v modrobílých barvách Schalke.

„Mohli jsme dát ovšem mnohem víc gólů. Zejména příležitost Höwedese na samém konci zápasu byla obrovská," připomínal Huntelaar poslední minuty normální hrací doby, kdy v průběhu střetnutí tolik chybující brankář Casillas zachránil svůj tým od vyřazení. A to mohl nizozemský snajpr do výčtu příležitostí klidně přidat i břevno, které trefil on sám.

„Udělali jsme pro postup všechno, co jsme mohli, ale bohužel jsme neuspěli. Proto cítíme hořkost, proto se cítíme víc zklamaní z vyřazení, než z toho, že jsme po výborném výkonu v Madridu vyhráli," netajil nizozemský autor dvou gólů Huntelaar.

Reklama

Související témata: