Hlavní obsah

Tenisová legenda fandila Chelsea marně. Proč si Becker oblékl šálu rasistických chuligánů?

Nečekanému krachu fotbalistů Chelsea v osmifinále Ligy mistrů proti oslabenému Paris St. Germain přihlížela na Stamford Bridge i celá řada bývalých sportovních legend. Na tribuně zaujal především někdejší tenista Boris Becker.

Foto: Toby Melville, Reuters

Bývalý tenista Boris Becker fandil chelsea proti PSG s šálou Chelsea ozdobenou o symbol rasistického gangu.

Článek
Fotogalerie

Ryšavý Němec má evidentně vedle koučování světové jedničky Novaka Djokoviče, který je aktuálně na turnaji v americkém Indian Wells, čas i na fandění svému oblíbenému klubu.

„V Chelsea už mám přes deset let byt, někteří hráči jsou moji přátelé. Znám se i s bývalými trenéry Lukou Viallim a Ruudem Gullitem," nechal se dříve slyšet trojnásobný wimbledonský šampión.

Britská média ale tentokrát zaujala především Beckerova šála. Kromě nápisu 'Chelsea' ji totiž zdobila také lebka, tedy znak známého rasistického gangu (v angličtině football hooligan firm) The Chelsea Headhunters, který je spojován s ultrapravocovými hnutími zdůrazňujícími nadřazenost bílé rasy jako Combat 18 či Národní fronta.

Těžko říct, zda o těchto spojitostech bývalá tenisová jednička, která mimochodem měla manželku tmavé pleti, ví. Každopádně ani politicky nekorektní šála jeho týmu štěstí nepřinesla. Více důvodů k radosti měl nejspíš v hledišti David Beckham.

Bývalá hvězda Manchesteru United či Realu Madrid se přišla podívat na zápas se svými třemi syny Brooklynem, Romeem a Cruzem. A mohl se radovat, jak jeho bývalí spoluhráči z PSG, s nimiž před dvěma lety slavil francouzský titul, i bez vyloučeného Zlatana Ibrahimovice vybojovali postup do čtvrtfinále Champions League.

Reklama

Související témata: