Hlavní obsah

Manchester Utd. - Bruggy 3:1Rudí ďáblové nakročili do Ligy mistrů, přemožitel Sparty prohrál

Praha
Aktualizováno

Jednou nohou v hlavní soutěži Ligy mistrů jsou fotbalisté Manchesteru United, kteří v play off Champions League zvítězili v úvodním utkání nad týmem Club Bruggy 3:1. Poslední gól vstřelil v samotném závěru nastavení Fellaini. Dvě branky zaznamenal Depay. Přemožitel pražské Sparty CSKA Moskva neproměnil penaltu a prohrál 1:2 na hřišti Sportingu Lisabon. V dalších zápasech uspěly domácí týmy po výsledku 1:0, z výhry se radovaly Astana, BATE Borisov a Lazio Řím.

Foto: Jason Cairnduff, Reuters

Záložník Manchesteru United Memphis Depay skóruje v zápase s Club Bruggy.

Článek

United doma s Bruggami prohrávali po vlastní brance Carricka, který si srazil míč do branky po přímém kopu. Jenže o rychlé srovnání se postarala letní posila z PSV. Depay si efektně přehodil obránce a následně v obležení pěti protihráčů zamířil přesně k tyči.

Těsně před poločasem zařídil Depay i vítěznou trefu. Bruggy dohrávaly posledních deset minut v oslabení bez vyloučeného Mecheleho. I tak se zdálo, že si odvezou přijatelný výsledek do odvety, ale v posledních vteřinách nastavení nacentroval Depay a střídající Fellaini hlavou ještě více přiblížil Manchester postupu.

Přemožitel Sparty ze 3. předkola CSKA Moskva prohrál 1:2 na hřišti Sportingu Lisabon. Domácí vedli po gólu Gutiérreze po vydařené kombinační akci. Ruský celek mohl srovnat penaltou Doumbii, ale kanonýr z Pobřeží slonoviny ji neproměnil. Navrátilec z AS Řím si však napravil reputaci těsně před poločasem, kdy se vyhnul ofsajdu, běžel sám na branku a přeci jen srovnal. Jenže osm minut před koncem rozhodl o výhře Sportingu Slimani.

Zbývající tři utkání skončila výhrou domácích 1:0. Překvapivě uspěla i Astana, která doma udolala APOEL Nikósie a sahá pro historickém úspěchu pro kazašský fotbal.

Odvety jsou na programu příští týden ve středu.

Úvodní zápasy 4. předkola fotbalové Ligy mistrů:
Mistrovská část:
Astana - APOEL Nikósie 1:0 (1:0)
Branka: 14. Džolčijev.
BATE Borisov - Partizan Bělehrad 1:0 (0:0)
Branka: 75. Gordejčuk. ČK: 45. Jevtovič (Partizan).
Nemistrovská část:
Lazio Řím - Leverkusen 1:0 (0:0)
Branka: 77. Keita.
Manchester United - Club Bruggy 3:1 (2:1)
Branky: 13. a 43. Depay, 90.+3 Fellaini - 8. vlastní Carrick. ČK: 80. Mechele (Bruggy).
Sporting Lisabon - CSKA Moskva 2:1 (1:1)
Branky: 12. Gutiérrez, 82. Slimani - 40. Doumbia.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.