Hlavní obsah

Neuerova minela rozhodla duel brankářských gigantů, Čech klíčovým mužem večera

Londýn

Neuer, nebo Čech? To byla jedna ze zásadních otázek úterního londýnského večera, v němž se střetli dva z nejuznávanějších světových brankářů. Dlouho to byla jejich show, ovšem Manuel Neuer se neubránil osudné hrubce a fotbalisté Arsenalu především díky ní porazili Bayern Mnichov 2:0. Kanonýři tak v Lize mistrů dál žijí a Petr Čech se stal oslavovaným hrdinou zápasu.

Foto: Tony O'brien, Reuters

Brankář Arsenalu Petr Čech se natahuje po střele jednoho z borců Bayernu Mnichov.

Článek
Fotogalerie

Kde už Arsenal mohl ve skupině být, kdyby kouč Arsène Wenger nenechal dvakrát Petra Čecha odpočívat!? Tato otázka musela napadnout většinu fanoušků. Náhradník Ospina svou roli nezvládl, Kanonýři vyšli se Záhřebem i Olympiakosem naprázdno a proti Bayernu nastupovali s nožem na krku.

Čechíno je ovšem podržel a gól nedostal. „Petr Čech byl klíčovým hráčem zápasu. I když Bayern překonal obranu Arsenalu, jeho brankář stál pevně na nohou. Rozhodující byly jeho zákroky při šancích Thiaga Alcántary a pak hlavně Lewandowského těsně před tím, než Giroud otevřel skóre," hodnotí oficiální stránky UEFA.

„Je to tak. Střetly se dvě brankářské extratřídy a Petr byl klíčovou postavou. Inteligentní a skvělý jako vždy," pochvaloval si Wenger.

Čechíno chytal i helmou

Čech při Lewandowského tutovce skvěle zmenšil polskému kanonýrovi úhel, nepohnul se do poslední chvíle a prudce vystřelený míč vytěsnil do bezpečí svojí helmou.

„Špičkový zápas se skvělými brankáři," vyzdvihl Wenger.

A přece byl gólman Bayernu nakonec nešťastný. Netrefil centrovaný míč, který pak prakticky spadl na skórujícího Girouda...

„V podstatě jsem chytal dobře. Ale pak moje velká chyba vedla k prvnímu gólu Arsenalu. Myslím, že remíza by více odpovídala průběhu zápasu," štvalo Manuela Neuera.

„Nebudu mu nic vyčítat, jiné góly zase chytil. Oba brankáři jsou úžasní. Přijeli jsme si do Londýna de facto pro postup, takhle se musíme soustředit zase na další zápasy ve skupině. Jsem pyšný na to, jak jsme hráli," nedělal si velké vrásky Josep Guardiola, trenér Bayernu.

V příštím zápase si oba soupeři prohodí jen pořadatelství, hrát se bude v Mnichově. V bitvě gólmanů má zatím Čech po prvním poločase nad Neuerem navrch.

„Museli jsme vyhrát, abychom mohli dál usilovat o postup. Musíme poděkovat Petrovi, zápas mu vyšel fantasticky," vyzdvihl spoluhráče také Olivier Giroud, střelec Arsenalu.

Reklama

Související témata: