Hlavní obsah

Příbram v osmifinále juniorské Ligy mistrů vyzve Benfiku. Pak číhá Real

Nyon

Juniorští fotbalisté Příbrami se v osmifinále Youth League utkají s Benficou Lisabon. Hrát se bude ve středu 24. února od 17:00 v Příbrami. Rozhodl o tom dnešní los v Nyonu. V případě postupu se český celek může těšit na čtvrtfinále na hřišti vítěze duelu mezi Realem Madrid a Manchesterem City.

Foto: Pavel Němeček, ČTK

Matěj Chaluš z Příbrami se raduje z gólu proti CSKA Moskva.

Článek
Fotogalerie

Na svěřence trenéra Petra Janoty, kteří v prvním kole play off vyřadili na penalty CSKA Moskva, číhalo v osudí hned několik velkoklubů v čele s Barcelonou. Nakonec jim los přisoudil nejslavnější portugalský tým a předloňského finalistu, který za rok 2015 dostal od Evropské asociace klubů cenu pro nejlepší fotbalovou akademii na světě.

Benfica vyhrála základní skupinu C v konkurenci Atlétika Madrid, Galatasaraye a Astany, když ztratila body jen po remíze s Atlétikem a v šesti zápasech nastřílela 29 branek. Z toho však 19 do sítě slabé Astany. Nejlepšími střelci lisabonského týmu jsou útočníci Diogo Goncalves a José Gomes, kteří se dosud trefili sedmkrát.

Hráči Příbrami však budou mít velkou motivaci. Pokud doma uspějí, mohou se těšit na zápas na hřišti jednoho ze dvou velkoklubů Realu Madrid či Manchesteru City. Další osmifinálové dvojice tvoří Lyon s Ajaxem, Chelsea s Valencií, Paris St. Germain s Middlesbrough, Barcelona s Midtjyllandem, PSV Eidhoven s AS Řím a Anderlecht s Dinamem Záhřeb.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články