Hlavní obsah

Ruský mistr si na Letné zmírnil vroubek. Zařídil Spartě nasazení

Praha

Všechno souvisí se vším. Fotbalisté CSKA Moskva se v sobotu po roční odmlce stali pošesté ruskými mistry, první příčku uhájili před druhým Rostovem na Donu. Radost tím způsobili až v Praze. Loni vyřadili Spartu ve 3. předkole Ligy mistrů, teď jí naopak pomohli. Zařídili jí totiž nasazení pro los 3. předkola příštího ročníku Ligy mistrů. Vstup do kvalifikace by tak pro Lafatu a spol. mohl být při troše štěstí o něco schůdnější.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Fotbalisté Sparty Praha oslavují gól vstřelený na hřišti CSKA Moskva.

Článek

Všechny evropské ligy ještě nejsou dohrány, Sparta už ovšem má po finiši ruské soutěže jednu jistotu. Při losu 3. předkola Ligy mistrů bude nasazená, ať už to v Belgii a Řecku dopadne jakkoliv.

Jaká nabídka soupeřů z toho pro Spartu plyne? Na výběr jistě budou Monako (Fr.), Young Boys Bern (Švýc.) a právě Rostov (Rus.). Pokud bude v Belgii vicemistrem Anderlecht, což je nejpravděpodobnější varianta, tak by se Sparta mohla utkat také se Steauou Bukurešť (Rum.) a vicemistrem Řecka, což může být PAOK Soluň, AEK Atény, Panathinaikos či Panionios.

V případě postupu do play off už bude Sparta určitě nenasazená a přijdou na řadu velké ryby. FC Porto (Port.), Villarreal (Šp.), Šachtar Doněck (Ukr.), Ajax Amsterdam (Niz.) či dokonce Manchester City (Angl.)!

Plzeň má lepší výchozí pozici

Snadnější výchozí pozici má Plzeň. V mistrovské části kvalifikace o Ligu mistrů bude nasazená - pro 3. předkolo se jí nabízejí Karabach Agdam (Ázerb.), Rosenborg Trondheim (Nor.), Astana (Kaz.), Astra Giurgiu (Rum.), Korce (Alb.), CZ Bělehrad (Srb.), Dinamo Tbilisi (Gruz.), Hafnarfjardar (Isl.). Soupeři hratelní, na druhou stranu někteří z nich hodně ošemetní a také dost vzdálení, pokud jde o cestování.

V případě postupu pak ve 4. předkole Borisov (Běl.), Legie Varšava (Pol.), Dinamo Záhřeb (Chor.), Ludogorec Razgrad (Bul.) či FC Kodaň (Dán.).

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články