Hlavní obsah

Messi se chystá pomstít Chelsea

BARCELONA/PRAHA

Trenér španělského klubu FC Barcelona Frank Rijkaard varoval úterního soupeře v Lize mistrů Chelsea, že se může připravit na odvetu ze strany Lionela Messiho. Devatenáctiletého Argentince totiž kouč Chelsea Mourinho po prohraném prvním zápase obvinil, že je podvodník a simulant. Za faul na Messiho byl vyloučen obránce Del Horno a Barcelona dokázala skóre zápasu otočit.

Článek

Mourinho po zápase Messiho nazval hercem, který se v kulturní metropoli Katalánska naučil herectví. Rijkaard hodlá Messiho postavit od úvodní minuty a věří, že bude pro obranu anglického mistra stejnou hrozbou jako v prvním utkání osmifinále Ligy mistrů na Stamford Bridge.

"Messi s obviněními nemá problém. Spíše ho ještě víc vyhecují před odvetou. Je soustředěný a připravený na zápas. Máme po prvním zápase výhodu a věřím, že postoupíme," řekl nizozemský trenér.

Kdo postoupí do další fáze Ligy mistrů?
Hlasujte v anketě Sport.cz!

Barcelona vyhrála první zápas na hřišti Chelsea 2:1, když po vyloučení Del Horna dokázala v závěru zápasu otočit nepříznivé skóre. "Jediný způsob, jak Messiho můžeme zastavit, je mít na hřišti jedenáct hráčů. Je potřeba ho zdvojovat, což v deseti nejde. Pak má příliš volného prostoru," řekl trenér Chelsea Jose Mourinho.

Chelsea se ve Španělsku dostalo předpokládaného nepřátelského přivítání, když na autobus s hráči plivala asi padesátka fanoušků Barcelony. Oba celky se utkaly v prestižní soutěži už před rokem a i tenkrát byly duely vyhecované. Mourinho obvinil po prvním utkání Rijkaarda z ovlivňování rozhodčího Friska. Ten pak ukončil kariéru.

Reklama

Související témata: