Hlavní obsah

Fotbal on-line: Osmifinále Ligy mistrů

V úterý pokračuje odvetnými zápasy osmifinále fotbalové Ligy mistrů a rozhodovat se bude o prvních čtvrtfinalistech. Tahákem programu bude utkání Barcelony s Chelsea. Dále se hrají zápasy Juventus Turín - Brémy a Villareal - Glasgow Rangers. Nejdůležitější momenty z trojice utkání sledujte v on-line reportáži Sportu.cz!

Článek

Fotbalisté Chelsea Londýn mají před úterní odvetou osmifinále fotbalové Ligy mistrů stejný úkol jako loni: porazit lídra španělské ligy o dva góly, jinak mohou na postup zapomenout. Loni se jim to povedlo, to ovšem hráli doma. Nyní potřebují vydřít kýžený výsledek na Nou Campu, kde ovšem při dosavadních čtyřech návštěvách pokaždé prohráli a skórovali jen dvakrát.

V úterý se budou hrát jen tři zápasy, duel Interu Milán s Ajaxem Amsterodam byl odložen na příští týden. Na stejném hřišti by se totiž během dvou dnů hrály dva zápasy, což pravidla UEFA nedovolují. Přednost dostalo středeční utkání AC Milán s Bayernem Mnichov.

Juventus bude v úterý dohánět ztrátu z Brém. Na hřišti Werderu v závěrečné dvacetiminutovce otočil skóre na 2:1, ale domácí stihli ještě odpovědět dvěma góly. Vedení klubu chce v odvetě vytvořit co nejbouřlivější prostředí. Proto do ochozů, které jsou obvykle poloprázdné, pozvalo za odměnu 26 000 dobrovolníků, kteří pomáhali při nedávné turínské zimní olympiádě.

Villarreal i Glasgow Rangers se nikdy v Lize mistrů nedostaly tak daleko jako teď, jeden z nich se navíc podívá do čtvrtfinále. Do něj mají oba kluby zatím stejně daleko, první zápas skončil 2:2. Ve Villarrealu věří, že do osmičky projdou oni a završí tak pohádkovou cestu. Před sedmi lety ještě klub hrál druhou ligu, teď patří k evropské elitě. V minulých dvou sezónách se dostal do semifinále a čtvrtfinále Poháru UEFA.

Reklama