Hlavní obsah

Čech: Odešli jsme se vztyčenou hlavou

LONDÝN/PRAHA

Smutný, ale vyrovnaný byl po úterním vyřazení brankář Chelsea Petr Čech. Cestu londýnského klubu za vítězstvím v Lize mistrů ukončil ve středu španělský klub FC Barcelona. Po výhře 2:1 v prvním duelu v Londýně skončila odveta ve Španělsku remízou 1:1. "Nemáme se za co stydět, odešli jsme se vztyčenou hlavou," řekl ve středu Petr Čech.

Foto: www.petr-cech.cz

Brankář londýnské Chelsea Petr Čech

Článek

Rok stará historie a postup Chelsea přes Barcelonu se tentokrát neopakovala. Chelsea nedokázala Barceloně vstřelit potřebné dva góly. "Vyřazení nás samozřejmě mrzí, jsme týmem, který má svojí sílu a pokaždé může bojovat o nejvyšší umístění. Hráli jsme ale se soupeřem, který patří k největším favoritům soutěže," řekl během telefonické konference z Londýna novinářům Čech.

Rozhodující podle něj byl první zápas, který Barcelona dokázala v Londýně vyhrát. "Odehráli jsme dvě vyrovnaná utkání, rozhodlo jednobrankové manko z prvního zápasu. Byli jsme zklamaní, ale odešli jsme se vztyčenou hlavou, jak říkal i náš trenér Mourinho po zápase."

Ronaldinho zavřel oči a vypálil

Zápas rozhodl brazilský kouzelník Ronaldinho, který v 78. minutě odvety vstřelil rozhodující gól. "Míč mu trochu nadskočil a on ho napálil vší silou. Prostě zavřel oči a snažil se všechno prostřelit," popsal klíčový moment plzeňský rodák.

Chelsea musela stejně jako před rokem před odvetou útočit. "Do zápasu jsme šli s tím, že nemůžeme bezhlavě útočit. To bychom Barceloně dali prostor k brejkům a bylo by zle. Oni se ale snažili hlavně bránit a důsledně napadat. Postupem času jsme se museli víc vytáhnout, ale vyrovnání přišlo moc pozdě," litoval vyrovnání Lamparda v nastaveném čase z penalty Čech.

Českého fotbalistu roku 2005 zarazila jiná událost. "V zápase bylo pět střídání a rozhodčí nastavili jenom dvě minuty. Navíc se před penaltou na začátku nastavení asi minutu a půl jen diskutovalo a hned po jejím zahrání písknul sudí konec," postěžoval si Petr Čech na adresu rozhodčího Merka.

Barcelona ještě nemá vyhráno

Už loni byly zápasy mezi Chelsea a Barcelonou maximálně vyhecované, oleje do ohně přililo i několik prohlášení trenéra Mourinha. Satisfakce ale nebyla ze soupeře cítit. "Na hřišti ani mimo nebylo nic vidět. Loňský rok byl zapomenutý. Měli hlavně radost, že vyřadili velkého rivala v cestě za triumfem - radovali se hlavně z postupu."

Vyhraje Barcelona Ligu mistrů?
Hlasujte v anketě Sportu.cz!

Barcelona je ve čtvrtfinále Ligy mistrů a může si odškrtnout jednoho z největších konkurentů. Další vypadnou ve středečních zápasech, kdy změří síly velkokluby jako AC Milán a Bayern Mnichov nebo Arsenal a Real Madrid. "Těžko předvídat, kdo Barcelonu zastaví. Ale na druhou stranu, loni jsme si po vyřazení Barcelony taky mysleli, že máme nejtěžšího soupeře za sebou. A pak vypadli s Liverpoolem," zavzpomínal Petr Čech.

Reklama

Související témata: