Hlavní obsah

Na Ronaldův rekord Messi nedosáhl, jejich střelecký souboj však v Lize mistrů pokračuje

Barcelona/Praha

Měl šanci vymazat svého největšího rivala Ronalda z historických statistik Ligy mistrů, v zápase s Borussií Mönchengladbach se to ovšem Messimu nepovedlo, i když Barcelona nasázela německému soupeři na Camp Nou v posledním zápase skupiny čtyři góly. Problém byl ovšem v tom, že tři vstřelil kapitán turecké reprezentace Arda Turan, zatímco argentinská hvězda se musela spokojit jen s jedním.

Foto: Albert Gea, Reuters

Lionel Messi, režisér hry Barcelony, oslavuje svoji trefu proti Borussii Mönchengladbach.

Článek

Šlo o jednoznačnou partii, v níž Barcelona excelovala a Messi mohl zaútočit na rekord, který v loňském ročníku Champions League vytvořil Cristiano Ronaldo. Ten totiž v šesti zápasech základní skupiny nastřílel jedenáct branek.

Messi jich měl před utkání s Mönechengladbachem na kontě devět, takže mu stačily dvě, aby Ronaldův rekord vyrovnal. Hned po šestnácti minutách se po přihrávce Arda Turana skutečně trefil, jenže u jednoho gólu nakonec zůstalo. Dál už koncertoval jen turecký legionář, který po změně stran nasázel nešťastníkovi Sommerovi mezi tyčemi Borussie hattrick.

Nejlepší střelci LM v základních skupinách za deset let
2016/17: Messi (10)
2015/16: Ronaldo (11)
2014/15: Luiz Adriano (9)
2013/14: Ronaldo (9)
2012/13: Burak, Ronaldo (6)
2011/12: Gomez, Messi (6)
2010/11: Eto'o (7)
2009/10: Ronaldo (6)
2008/09: Benzema, Gerrard, Klose, Messi (5)
2007/08: Ibrahimović, Ronaldo (5)
2006/07: Drogba, Kaká, Morientes (5)

„Zahrál velkolepě," chválil Arda Turana trenér Barcelony Luis Enrique. „Vyhovuje mu, když operuje na levé straně našeho útoku, protože se dovede dostat do spousty šancí. Ale stejně tak ho mohu využívat ve středové ředě, čímž je pro mě hodě cenný," přidával.

V Barceloně se začalo okamžitě spekulovat, že si Arda Turan řekl hattrickem o prodloužení angažmá. Až dosud se totiž mělo za to, že Barcelona nebude na jeho další smlouvy reflektovat a turecký legionář z Camp Nou odejde.

Messi se nechal před televizními kamerami slyšet, že na nějaký rekord vůbec nemyslel, protože podstatné bylo, aby vyhrála Barcelona a postupovala z první příčky.

Ostatně, jeho střelecký souboj s Ronaldem v Champions League pokračuje. Teď jde totiž o to, kdo z nich se jako první dostane k metě stovky nastřílených gólů.

Ronaldo jich má na kontě 95, přičemž má k dobru dnešní zápas s Borussií Dormund, Messi zatím nastřílel o dva méně.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články