Hlavní obsah

Barcelona uhájila náskok z Milána a je ve finále LM

BARCELONA

Fotbalisté FC Barcelona remizovali ve středeční odvetě semifinále Ligy mistrů s AC Milán 0:0 a po výhře 1:0 z úvodního utkání v Itálii postoupili do finále. V Paříži se 17. května Španělé utkají s londýnským Arsenalem. Obě semifinále mezi velkokluby přinesly jedinou branku, ale diváci se nenudili.

Článek

Přestože příznivci obou celků na zaplněném Nou Campu gól neviděli, měli stále co sledovat. Od úvodních minut se hrálo ve velkém tempu a oba celky si vytvářely šance. První měl hned v úvodní minutě hostující Kaká, ale svoji střelu mezi tři tyče neumístil.

Za okamžik mohli slavit domácí, Eto'o se prohnal kolem veterána Costacurty a jen včasné vyběhnutí Didy zabránilo jasnému gólu.

Barcelona měla v první půli navrch, vidět byl hlavně francouzský rychlík a střelec jediného gólu z prvního zápasu Giuly. Po čtvrt hodině přeloboval Eto'o vyběhlého Didu, míč směřující do branky vykopl Costacurta.

Italové se snažili

I po přestávce zahájila aktivněji Barcelona, Ronaldinho vyslal kolmicí dopředu Giulyho, ten ještě prodloužil na Bellettiho, který ale míč netrefil. AC Milán ale musel útočit a snažil se zvýšenou aktivitou zatlačit soupeře do defenzívy. Domácí se mírně zatáhli, ale do vážné šance soupeře nepouštěli. Zodpovědně bránili, do defenzívy se zapojovali i ofenzivní hrozby jako Eto'o.

V 69. minutě se prosadil v souboji s Puyolem Andrej Ševčenko a hlavou překonal Valdése. Rozhodčí Merk ale viděl faul ukrajinského reprezentanta a gól neuznal. Neuspěl ani na druhé straně střídající Larsson, kterého vychytal Dida. Švédský útočník se položil do nadýchaného centru Eto'oa, ale trefil jen dobře postaveného brankáře.

Barcelona se s blížícím závěrem snažila držet míč na svých kopačkách a kontrolovat hru. To se jí dařilo a katalánský velkoklub uhájil postupový výsledek. Barcelona na svém stadiónu v evropských soutěžích neprohrála už přes tři roky, tentokrát byla spokojená i s remízou 0:0. Ta jí zaručila postup do finále prestižní soutěže, ve kterém se utká s Arsenalem Londýn.

FC Barcelona - AC Milán 0:0
Rozhodčí: Merk (Německo). ŽK: Edmílson - Costacurta. Diváci: 98 000. První zápas 1:0, postoupila Barcelona.
Barcelona: Valdés - Belletti, Márquez, Puyol, Van Bronckhorst -Iniesta, Edmílson, Deco - Giuly, Ronaldinho - Eto'o (89. Van Bommel). Trenér: Rijkaard.
Milán: Dida - Stam, Costacurta (64. Cafú), Kaladze, Serginho - Gattuso (68. Rui Costa), Pirlo, Seedorf - Kaká - Ševčenko, Inzaghi (80. Gilardino). Trenér: Ancelotti.

Reklama

Související témata: