Hlavní obsah

Wenger se v březnu či dubnu rozhodne, zda bude dál trénovat v Arsenalu

Londýn

Kouč Arséne Wenger čelí po středeční vysoké porážce fotbalistů Arsenalu v úvodním osmifinále Ligy mistrů na půdě Bayernu Mnichov 1:5 velké kritice a momentálně přemýšlí, zda prodlouží smlouvu. Rozhodnout by se chtěl v březnu nebo v dubnu, v trenérské kariéře ale každopádně bude pokračovat.

Foto: Sven Hoppe, ČTK/AP

Zasmušilý trenér Arsenalu Arséne Wenger během osmifinále Ligy mistrů s Bayernem.

Článek

"O budoucnosti se rozhodnu v březnu nebo v dubnu, ale ještě nevím přesně kdy. Mluvím o tom s vedením, ale nechci mluvit o tom, jak oni vidí mou budoucnost. Důležitý je klub, ne moje budoucnost," řekl na dnešní tiskové konferenci Wenger, kterému po sezoně vyprší stávající smlouva.

O konci trenérské kariéry sedmašedesátiletý francouzský kouč nepřemýšlí. "Bez ohledu na to, co se stane, budu v příští sezoně trénovat. Ať už to bude tady, nebo ne, to je jisté," prohlásil Wenger, který vede Arsenal od roku 1996.

Ostřílený trenér se ocitl pod palbou kritiky po středečním debaklu v Mnichově, po kterém je Arsenal v kádru s českým brankářem Petrem Čechem na pokraji vyřazení v Lize mistrů. Londýnskému klubu se navíc přestalo dařit i v Premier League, v níž čeká na titul od roku 2004.

"Na kritiku jsem zvyklý. Myslím, že v životě je důležité dělat to, co si myslíte. Jsem veřejná osoba, mám veřejnou práci, takže musím kritiku akceptovat, ale musím se řídit svými hodnotami," podotkl Wenger.

Reklama

Související témata: