Hlavní obsah

To budete zírat! Pracháče z Manchesteru City poslal z Ligy mistrů klon legendy

Hvězda vedle hvězdy, ale Manchester City se stejně pakuje z Ligy mistrů už ve čtvrtfinále a je z toho prvotřídní senzace. Lesku jí dodává, že anglický klub vypráskal z Evropy nový Thierry Henry. Fanoušci Monaka i celé Evropy žasnou nad výkony Kyliana Mbappeho a označují jej za klon někdejší hvězdy francouzské reprezentace. Srovnání je plný internet.

Foto: Eric Gaillard, Reuters

Kylian Mbappe, hvězdička fotbalového Monaka, slaví. Svými góly vyprovodil z Ligy mistrů slavný Manchester City.

Článek

Mbappe dal gól na hřišti Citizens v prvním duelu, do sítě anglického celku se trefil i v odvetě. A fanoušci jsou u vytržení. Osmnáctiletý mladík jim učaroval, na triku má v sezóně už patnáct zásahů. Teenagerovi je přitom jedno, zda pálí v nejvyšší francouzské soutěži, nebo Lize mistrů. Henry na startu kariéry hrál za Monaco, takže pamětníci mohou srovnávat.

A v pozoru by asi měl být i anglický Arsenal, kde před lety zářil zmíněný Thierry Henry. Pokud totiž mladíkovi vydrží současná fazóna, neměl by s angažováním Mbappeho otálet, protože podle některých fans je hvězdička dokonce lepší. Tolik gólů prý v osmnácti letech Henry rozhodně nestřílel.

Reklama

Související témata: