Hlavní obsah

Bayern ještě nezemřel, stále žije, věří Ancelotti, že ani domácí prohra s Realem jeho tým nevyřadila

Mnichov/Praha

"Ještě nejsme mrtví," vzkázal fanoušků Bayernu kouč Carlo Ancelotti po prohře 1:2 v první čtvrtfinálové partii Ligy mistrů s Realem. Mnichovský klub si ji spískal sám. Neproměněná penalta v nastavení první půle a po hodině hry vyloučení Martíneze představovalo knokaut, z něhož se neprobral. „Hrát proti Realu jen v deseti bylo velice obtížné, ale zvládli jsme to,“ kvitoval Ancelotti, že Bílý balet vyhrál jen o gól, takže naděje pro Bayern ještě žije.

Foto: Michaela Rehle, Reuters

V závěru prvního poločasu měl Arturo Vidal šanci zvýšit náskok Bayernu, nařízenou penaltu však neproměnil.

Článek
Fotogalerie

Sestřih zápasu Bayern Mnichov - Real Madrid

„Ale žije proto, že Němci měli v bráně zeď. Ve druhém poločase jsme měli hodně šancí, ale Neuer je pochytal," mračil se trenér Realu Zinadine Zidane, jemuž se těsná výhra moc nezamlouvala.

Přitom nepopíral, že byl o přestávce šťastný, že jeho mužstvo prohrává jen 0:1. „To ano, mohlo to být 0:2, kdyby Vidal proměnil penaltu, která penaltou nebyla. Ale to se stane... V prvním poločase jsme skutečně hodně trpěli," přiznal. „Druhá půle ale už byla v našem podání dobrá a pak proti soupeři hrajícímu v deseti už bylo všechno daleko jednodušší."

Jen další góly v Neuerově síti „Zizou" postrádal. „Všichni jsme z toho zklamaní. Neuer svým výkonem Ronalda, Benzemu i třeba Ramose, jehož gól v nastaveném čase nebyl uznaný, přímo frustroval."

Díky Neuerovi tak mohl i domácí kouč Ancelotti prohlásit: „Stále jsme naživu, ještě nejsme mrtví. Real má větší postupové šance, ale my ji máme také a budeme o ni hrát se vším, co v nás je," řekl italský kouč ve službách Bayernu do mikrofonů ZDF.

„Do přestávky jsme byli lepším týmem a mohli jsme vést o dva tři góly. Chybělo ale zakončení a neměli jsme ani potřebné štěstí," připomínal Ancelotti.

„Červená karta pro Martíneze nás zavraždila, to byl rozhodující úder," notoval si s trenérem kapitán Bayernu Philip Lahm. „V úvodním poločase jsme měli nad zápasem totální kontrolu, ale nevyužili jsme toho," přidával plný víry, že pokud jeho tým zopakuje výkon za týden v Madridu, může přes domácí prohru do semifinále postoupit.

Reklama