Hlavní obsah

Zářez v Madridu! Sudí nás těžce poškodil, hřímá kouč Leicesteru

Madrid

S pocitem velké křivdy opouštěli fotbalisté Leicesteru madridský stadión Vicenta Calderona po porážce v úvodním čtvrtfinále Ligy mistrů od Atlétika 0:1. Zápas rozhodl jediný gól z penalty, která s téměř stoprocentní jistotou neměla být vůbec nařízena.

Sestřih zápasu Atlético Madrid - LeicesterVideo: O2 TV Sport

 
Článek

Po necelé půlhodině hry nasadil Antoine Griezmann na vlastní polovině k dlouhému sprintu s míčem k brance hostů. Zastavit ho dokázal až faul Marca Albrightona. Jeho kosa sice přišla ještě těsně před šestnáctkou, nicméně francouzský útočník se svalil do pokutového území a švédský sudí Jonas Eriksson nařídil penaltu. Sám faulovaný ji proměnil.

„Byl to klíčový moment celého zápasu. Tohle rozhodnutí sudího je obrovským zklamáním. Takové situace musí vidět správně, nemůže hádat. Měl se jednoznačně zahrávat přímý kop, ne penalta," rozčiloval se kouč Leicesteru Craig Shakespeare.

Vyloučili i experta s pitím

„Penalta nás těžce poškodila. Rozhodčí mají těžkou práci, ale klíčové verdikty by měly být odpískány správně," pokračoval.

Jeho již tak těžce zkoušené nervy pocuchal další incident, kdy byl po stížnostech Atlétika vykázán klubový specialista na výživu Tom Joel za to, že podával hráči Leicesteru pití před domácí lavičkou. „Přitom jen dával vodu Albrightonovi," čertil se Shakespeare.

S rozhodnutím švédského arbitra ohledně nařízené penalty se těžko srovnával i brankář Kasper Schmeichel.

„Penalta zruinovala náš herní plán. Není lehké se s tím smířit, když ta situace byla tak jasná. Musíme to akceptovat. Mohli případně skórovat i z přímého kupu, jenže z penalty je to mnohem lehčí," posteskl si gólman.

Stále žijeme

Anglický mistr každopádně neskládá zbraně. Jednobrankové manko ze španělské půdy z úvodního duelu dokázal zlikvidovat už v osmifinále a věří, že i tentokrát na King Power Stadium urvou postup.

„Pořád žijeme. Víme, že budeme muset doma hru více otevřít, protože potřebujeme skórovat. jejich brejky jsou přitom hodně nebezpečné. Pořád jsme ale ve hře o postup," burcoval Shakespeare.

Reklama

Související témata: